קבב לוקוס צרוב

לכבוד ראש השנה וחגי תשרי הבאים עלינו לטובה, השף ניסים יעקב לוי, תושב עפולה במקור, שף ראשי של רשת מלונות רימונים ושף מלון רימונים אילת מציע מתכון חגיגי של מנת קבב לוקוס צרוב. המנה משלבת מרכיבים חמים וקרים ומאוד חגיגית. שף ניסים יעקב לוי אומר כי כל שולחן חג ישמח להתהדר במנה שכזו, והיא יכולה לככב על שולחן ארוחת החג בראש השנה ובשאר החגים הבאים עלינו לטובה במהלך חודש תשרי. צילום: אנטולי מיכאל

• לקבב

400 גרם דג לוקוס לבן מנוקה מעור טחון דק / 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק / 1 צרור כוסברה קצוץ דק / 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק / 7 שיני שום טרי כתושות / 1 מיץ מלימון סחוט / 2 כפות שמן זית / 2 כפיות מלח.

• לתוספות

200 גרם תרד חלוט / 1 צרור פרחי אספרגוס חלוטים ומוקפצים / 1 סלק עם קליפה עטוף בנייר כסף ואפוי בתנור ב-200 מעלות 30 דקות / 1 עגבנייה חתוכה לרבעים וצרובה / 4 עגבניות תמר צרובות / בטטה פרוסה ואפויה בתנור ב-180 מעלות 20 דקות / 1 חציל פרוס דק אפוי בתנור ב-200 מעלות 15 דקות / 1 כוס טחינה שחורה עם לימון סחוט ומלח לפי הטעם / 1 כוס טחינה לבנה עם לימון סחוט ומלח לפי הטעם / 150 גרם בורגול דק / 1 בצל סגול / שמן זית / מלח ים אטלנטי.

 

• אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים של הקבב למסה אחידה. יוצרים כופתאות מהמסה. צורבים במחבת כ-2 דקות מכל צד ומניחים על נייר סופג.

מהבורגול וקוביות הבצל הסגול יוצרים סלט קטן שמשתלב במנה.

 

• להגשה

בצלחת גדולה בוזקים את הטחינה השחורה והלבנה. מניחים את הקבב ושאר המרכיבים שהוכנו מראש בסגנון חופשי ומעל לכל בוזקים שמן זית ומפזרים מלח ים אטלנטי.