פרשת ההתעללות ב"אדום אדום" בבית שאן: הנאשמים ישלמו פיצוי לעמותת "אנימלס"

הנאשמים, תושבי בית שאן ומוקייבלה הורשעו בעבירות התעללות בבעלי חיים במפעל. צילום: ג'ייסון מוריסון, פריאימג'ס

בית המשפט השלום בנצרת (בפני כב' השופטת דלית שרון-גרין ) גזר היום שישה חודשי מאסר בדרך של עבודות שירות על מנהל קו השחיטה במפעל "אדום אדום" שבבית שאן.
המנהל הוא תושב העיר בית שאן. עונש זהה הוטל על ממלא מקומו, תושב הכפר מוקיבלה שבגלבוע. השניים הורשעו בנובמבר 2018  בעבירות של התעללות בבעלי חיים.
כמו כן הוטל על הנאשמים  קנס, בסך 8,000 שקלים על כל אחד מהם  ופיצוי בסך 3,000 שקלים שישלם כל אחד מהנאשמים לטובת עמותת אנימלס (אנונימוס לשעבר שחשפה את הפרשה).


[dfp name="728×90" height="728" width="90"]


כבוד השופטת ציינה בגזר הדין כי "לקחתי בחשבון את העובדה שמדובר בכתב אישום חדשני ובענישה ראשונית. על בסיס האמור, לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים, ביניהם עקרון האחידות בענישה, ואיזנתי ביניהם, אני סבורה שיש למקם את עונשי מאסרם של שני הנאשמים בחלקו הבינוני נמוך של המתחם שנקבע.
אשר לפיצוי לו עתרה המאשימה, ברי שאין דרך לפיצוי הקרבנות הישירים, נפגעי העבירות בהן הורשעו הנאשמים. לפיכך עתרה המאשימה להעברת הפיצוי לטובת עמותת אנימלס, שבעבר נקראה עמותת אנונימוס. עמותת אנימלס חרתה על דגלה עקרונות של כבוד וחמלה כלפי בעלי חיים ופועלת ליישומם, בין היתר, בכלים משפטיים הכוללים הגשת עתירות לבג"צ לטובת בעלי חיים שונים.
שוכנעתי כי בנסיבותיה של הפרשה דנן, בין היתר, נוכח הנזק העצום שנגרם, ובעיקר בהנתן מטרתו – מקסום רווחי המפעל בו עבדו הנאשמים שנים ארוכות, ונאשם מס' 2 עדיין עובד בו, ראוי לפסוק פיצויים, שיועברו לטובת עמותה זו. "

״לאמת יש רק צד אחד והיא יצאה לאור היום״

|

גיוס חרדים לצה"ל – מהלך משפטי ראוי, האמנם?  

|