עונת הליקוט: 3 מתכונים קסומים על בסיס הפטריות

בשיאה של עונת 'ליקוט הפטריות',  תחביב ממכר, מרגש ומעשיר ריכזנו עבורכם המלצה לשלוש מתכונים אטרקטיביים משפים מובילים כך שהתחביב יהיה ייחודי לא רק בזכות הפטריות שנאספות אל הסלסלה, אלא בעיקר בזכות החוויה שמתרחשת ביער והמנה שתוכלו להכין מהם.

בין מערכת גשם אחת לאחרת, וכשהשמש יוצאת ומבצבצת, אפשר לחזור לטייל. חודשי החורף הם עונת ליקוט הפטריות, מאחר שימים גשומים הם התנאים המתאימים לפטריות להגיח מהאדמה. הפטריות אינן צמחים, אלא ממלכה טקסונומית בפני עצמה הנבדלת מאחרות בתכונות ניכרות רבות, הן נחשבות להטרוטרופיות, עד היום התגלו כ-100,000 מיני פטריות, וההנחה היא שקיימים אף יותר עקב גיוונם הרחב.

• מיכל רווח ממליצה על ריזוטו דלעת ושמנת עם 3 סוגי פטריות!

מיכל רווח קונדיטורית וטבחית של מלון הבוטיק וילה גליליי (כשר) בצפת ממליצה על מנת ריזוטו ע=ED 3 סוגי פטריות, "החיבור בין הפטריות לריזוטו יוצר טעם קסום וממכר" לדבריה.
מצרכים:
1 כוס אורז לריזוטו, פטריות שמפיניון, פטריות פורטובלו, פטריות מלך היער, חצי כוס שמנת לבישול , 3 כוסות ציר ירקות, דלעת מציר הירקות, קובית חמאה, קורט אגוז מוסקט, מלח ופלפל
אופן ההכנה:
בסיר בינוני נטגן את הפטריות עם חמאה , נוסיף את האורז עם כוס ציר ירקות ובהדרגה נוסיף מהציר עד להתרככות. לקראת סוף הבישול נתבל ונגרד את הדלעת הרכה. בשלב הזה נוסיף את השמנת לעוד מספר דק עד שהכל מתאחד למרקם רך וחלק, ועכשיו נשאר רק להגיש ולהתענג מכל ביס!

סלט על בסיס פטריות באשערט
סלט על בסיס פטריות באשערט

• יוני טובול ממליץ על סלט מרענן על בסיס עלים ופטריות טריות

יוני טובול שף מסעדת באשערט הכשרה למהדרין בצפת ממליץ על סלט עלים ופטריות, "בניגוד להרבה חומרי גלם לפטריות טעם נפלא עוד יותר כשהם טריות ללא צורך בבישול או אפייה"

מצרכים:
כ-12 לבבות חסה שטופים ויפים חתוכים גס,, 8 טבעות בצל סגול, 5 פטריות פורטובלו/ שמפיניון חתוכות לרבעים, חופן פקאן סיני, אשכול עגבניות שרי ו3 מלפפונים
לרוטב:
2 כפות דבש, 1/3 כוס שמן זית, מיץ מלימון אחד, כף חרדל דיז'ון גרגירים, קורט מלח.
אופן ההכנה:
לשים בבלנדר עד לקבלת אמולסיה אחידה, לסדר את המרכיבים החתוכים בקערת הגשה- תחילה את לבבות החסה ולאחר מכן את שאר המרכיבים. מעל הכל לבזוק רוטב. ניתן להוסיף על הסלט רצועות חזה/פרגית/אנטריקוט.

נתח קצבים ופטרית מלך היער
נתח קצבים ופטרית מלך היער

• גדי אולשנסקי שף מסעדת סומאק בצפת ממליץ על נתח קצבים עם פטריית מלך היער צרובה!

שף גדי אולשנסקי המוביל את מסעדת השף סומאק הממוקמת במתחם מלון הבוטיק וילה גליליי בצפת(0כשרה), מציין: "הפטרייה מחברת בין עולמות שונים, מצד אחד מתחברת מאוד לבשר ומאידך למנות חלביות, אני מאוד אוהב לשלב בין פטריית מלך היער לנתחי בשר משובחים".
מצרכים: פטריית מלח היער, שמן זית, נתח קצבים משובח, גיבץ' עבים ושום.
אופן ההכנה:
חותכים את הפטרייה לרצועות ומבצעים חיתוכים עמוקים לאורכה, מחממים שמן זית וצורבים את הפטריות הייטב. צולים את נתח הקצביים עד למידת עשייה מדיום, מזגגים מעל הנתח את הוטב היין האדום, שום קונפי וגיבץ' ענבים, ומניחים את רצועות הפטריות. בתיאבון!