טעים וקליל: סלט לקראת שבת

קבלו ארבעה מתכוני סלטים בריאים, קלילים וטעימים שגורמים לטווסט קל בחיך בארוחת השבת. צילום: שרית גופן , סטיילינג, אינה גוטמן

• סלט סלק, אננס וגבינת חלומי צלויים

סלט מקורי, מרענן שאי אפשר להתעלם ממנו
באדיבות ליהיא עראסי ל- 'אסם'

החומרים ל-6 מנות:
2 סלקים בינוניים שלמים
ראש אננס חתוך לקוביות (ניתן להשתמש באננס מקופסת שימורים)
1 כפית סוכר חום
2-3 צנוניות פרוסות דק לחצאי עיגולים
1 צרור עלי רוקט שטופים ויבשים
200 גר' גבינת חלומי חתוכה לקוביות
100 גר' אגוזי מלך טבעיים
לרוטב:
8 כפות רוטב שף לסלט של אסם
4 כפות שמן זית מעודן או שמן חמניות
2 יח' ארטיק קרח בטעם אננס חתוך לקוביות 1/1- מה זה 1/1?- אפשר במקום קוביות הארטיק לשים מיץ מקופסת השימורים של האננס?

-סלט סלק, אננס וגבינת חלומי צלויים
סלט סלק, אננס וגבינת חלומי צלויים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור מראש ל- 200 מעלות.
2. מניחים בתבנית תנור על גבי נייר אפיה חופן מלח גס ומעליו את הסלקים עם הקליפה. צולים כחצי שעה בתנור עד לריכוך. מצננים, מקלפים ופורסים לשמיניות.
3. בתבנית תנור נפרדת מניחים קוביות אננס, מפזרים כפית סוכר מעל וצולים עד התקרמלות כ- 30 דקות. מצננים. (במידה ומשתמשים באננס מקופסת שימורים אין צורך בקרמול).
4. מחממים מחבת טפלון ללא שמן וקולים את האגוזים עד לפריכות.
5. מחממים במחבת 2-3 כפות שמן זית וצורבים את קוביות גבינת החלומי עד הזהבה.
הרוטב: יוצקים את חומרי הרוטב לצנצנת ומשקשקים עד לקבלת מרקם אחיד.
הרכבת הסלט:
1. בקערה גדולה מניחים רוקט, מפזרים מעליו את האננס, הצנוניות והאגוזים ויוצקים 3/4 מהרוטב. מערבבים ומעבירים לקערת הגשה.
2. מסדרים בצורה יפה את קוביות הגבינה ואת הסלקים ויוצקים את שארית הרוטב.

*רצוי להכין את גבינת החלומי רגע לפני ההגשה על מנת שתישאר פריכה וחמימה
**טיפ: ניתן להוסיף 2 יח' ארטיק קרח בטעם אננס חתוך לקוביות קטנות לצנצנת של הרוטב, חשוב לשקשק לקבלת מרקם מפנק.


[dfp name="728×90" height="728" width="90"]


 

• סלט ירוק עם פיצוחים בויניגרט תמרים

באדיבות זוהר לוסטינג ל- 'אסם'
סלט המשלב מליחות של הפיצוחים עם רוטב מתקתק ממכר…
החומרים ל- 4 מנות:
10 גבעולי סלרי, חתוכים דק
4 עלי חסה, חתוכים לגודל ביס
1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
1/2 כוס עירית קצוצה
5 תמרי מג'הול קצוצים
10 אגוזי פקאן חתוכים גס
חופן שברי פסטוקים
חופן אגוזי קשיו (לא חובה)
לרוטב:
2 כפות רוטב שף לסלט של אסם
2 כפות שמן זית
1 כפית מייפל (לא חובה)
מעט מלח

סלט ירוק עם פיצוחים בויניגרט תמרים. צילום: שרית גופן , סטיילינג: אינה גוטמן
סלט ירוק עם פיצוחים בויניגרט תמרים

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט.

2. יוצקים את חומרי הרוטב לצנצנת ומשקשקים עד לקבלת מרקם אחיד.
לפני ההגשה: יוצקים את הרוטב על הסלט.

 

• סלט ירקות שורש בויניגרט אסייתי

באדיבות השף עומר מילר ל- 'אסם'
סלט מיוחד וטעים שכל האורחים יתלהבו

החומרים ל- 4 מנות:
1 גזר
רבע כרוב בינוני
2 מלפפון
1 צנון/ 3 צנוניות
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
1 כוס נבטים
רבע בצל סגול קצוץ (מומלץ)
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
להגשה: 1 כף שומשום קלוי
לרוטב:
5 כפות רוטב שף לסלט של אסם
3 כפות שמן קנולה
2 כפיות שמן שומשום
1 כף סויה

סלט ירקות שורש בויניגרט אסייתי. צילום: שרית גופן, סטיילינג: אינה גוטמן
סלט ירקות שורש בויניגרט אסייתי.

אופן ההכנה:
1. חותכים דק את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים לקערה.
2. יוצקים את חומרי הרוטב לצנצנת ומשקשקים עד לקבלת מרקם אחיד.

לפני ההגשה:
1. יוצקים את הרוטב על הסלט.
2. מפזרים מעליו שומשום קלוי.


[dfp name="728×90" height="728" width="90"]


 

• סלט עלים בויניגרט בלסמי

באדיבות השף עומר מילר ל- 'אסם'

כי תרד וגבינה זה פשוט תמיד עובד! והמשמש… הוא הופך את הכל לחגיגה.
החומרים ל- 4 מנות:
300 גרם עלי תרד
6 משמשים טריים חתוכים לרצועות
1 חסה חתוכה
1/2 בצל סגול פרוס דק
200 גרם גבינת פטה מפוררת (מומלץ 20% שומן)
1 כף עירית קצוצה
לרוטב:
6 כפות רוטב שף לסלט של אסם
3 כפות שמן קנולה
3 כפות בלסמי
1 כף סילאן

-סלט עלים בויניגרט בלסמי

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט מלבד הגבינה.
2. יוצקים את חומרי הרוטב לצנצנת ומשקשקים עד לקבלת מרקם אחיד.
לפני ההגשה:
1. יוצקים את הרוטב על הסלט.
2. מפזרים מעליו את הגבינה המפוררת.

עוד כתובת שאולי יעניינו אתכם: