נעים לטעום: ארכובית "אש הדרקון" – הסחוג של המזרח הרחוק

התבלין עבר התאמה לאקלים המקומי ולראשונה ניתן לגדל אותו בישראל. הצמח הובא והותאם לגידול בארץ על ידי משתלות חישתיל באלון תבור

המטבח הישראלי מתחדש בצמח תיבול חדש: ארכובית "אש הדרקון" – הסחוג של המזרח הרחוק. עליו הסגולים הם בעלי טעם חריף שמוסיף טעם רענן בצורתם הטריה בכריכים וסלטים או לאחר חימום בתבשילים ואפיה. הצמח הובא והותאם לגידול בארץ על ידי משתלות חישתיל באלון תבור, יצרני צמחי התבלין והנוי הגדולים בישראל. אש הדרקון הוא צמח רב שנתי, כך שניתן לגדלו ולאכול מעליו הטריים ברציפות למשך שנים רבות.
הוא עמיד גם לתנאי קור ולכן יגדל היטב גם בגינות ועציצים באזורים ההרריים. העלווה הסגולה והפריחה הורודה הקטנה יכולים לשמש לעיצוב הבית והגן כתוספת השוברת את רצף הצבע של העלים הירוקים. ארכובית אש הדרקון מצטרפת לחידושים נוספים במטבח ביניהם כוסברה וויאטנמית שהגיעה אף היא לאחרונה לארץ מהמזרח הרחוק ואשר טעמה חזק יותר מהכוסברה המוכרת בארץ. צמחי התבלין מכילים מרכיבים תזונתיים רבים כולל ברזל, בטא קרוטן, ויטמין E, חומצה פולית, חומצה אסקורבית, סידן וחלבון.