מתכונים לשבועות: שדרוג מעניין למאפינס, קיש ומאפה עם פסטו, עם טונה

קבלו שלושה מתכונים טעימים ושונים עם דג טונה לארוחת החג בשבועות

אחד ממנהגי חג השבועות הוא לאכול מוצרי חלב בשולחן החג. לצד הגבינות – הדגים תופסים בטבעיות את מקומו של הבשר ומשתלבים בארוחה תוך כדי שמירה על האווירה חגיגית וחלבית.
לרגל חג השבועות אנחנו מגישים לכם שלושה מתכונים נהדרים מתוך חוברת מתכונים מהודרת חדשה שהוציאה במהדורה מוגבלת חברת "טונה סטארקיסט".

• מאפינס טונה עם עשבי תיבול וגבינה בולגרית

מצרכים:
(כ- 20 מאפינס בינוניים)
3 קופסאות טונה סטארקיסט עם עשבי תיבול 5% לא מסוננות
1 כוס קמח לבן
1.5 כוסות קמח מלא
2 כפות אבקת אפיה
3 ביצים
1 כף חרדל דיז'ון גרגרים
1 גביע שמנת לבישול 15%
חצי כפית בזיליקום מיובש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כוס אפונה קפואה שהושרתה במים רותחים
2 כוסות עגבניות שרי
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת 5%
ניתן להוסיף מצרכים נוספים או להחליף את הירקות בירקות אחרים כגון – תירס, זיתים, גזר ועוד.
ניתן להכין כמה סוגים שונים של מאפינס באותה התבנית על ידי הוספה של ממרחים וטעמים – פסטו, עגבניות מיובשות, אבקת שום ועוד.
אופן ההכנה:
חוצים את עגבניות השרי ומכניסים לתנור בטמפרטורה גבוהה ל20 דקות.
מנפים את הקמח הלבן, המלא ואבקת האפיה לקערה גדולה.
מוסיפים ביצים, חרדל ושמנת מתוקה, ומערבבים.
מקפלים לתוך התערובת את הירקות, הגבינה והטונה (עם השמן).
ממלאים תבנית שקעים ששומנה בשלושת רבעי מגובה השקעים בתערובת שהוכנה, אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד שהמאפינס מזהיבים.

פשטידת טונה מלהיבה
פשטידת טונה מלהיבה

• מתכון קיש גבינות וטונה

מצרכים להכנת 10 – 12 מנות:

מצרכים:

3/4 1 כוסות ( 190 גרם) קמח
130 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
2 – 1 כפות מים קרים למלית
1 קופסה נתחי טונה סטארקיסט מסוננת בעישון טבעי ( 160 גרם)
1 קופסה נתחי טונה סטארקיסט מסוננת עם פלפל חריף ( 160 גרם)
150 גרם גבינת קצ'קבל, מגוררת
1 כיכר ( 125 גרם ) גבינת קממבר, חתוכה לקוביות
1 גליל ( 200 גרם ) גבינת פרומעז, חתוכה לקוביות
3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
3 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
2 כפות עלי טימין
1/2 1 מיכלים ( 375 מ"ל ) שמנת מתוקה
3 ביצים מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות קמח תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה ואם צריך מים קרים ומעבדים לכדור בצק אחיד. משטחים את הבצק על תחתית התבנית ומעט על הדפנות. מכניסים את התבנית למקפיא ל- 15 דקות.
2. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ). מפוררים בקערה את שני סוגי הטונה. מוסיפים את יתר החומרים למלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומשפרים תיבול.
3. יוצקים את המלית לתבנית ואופים כ- 40 דקות עד להזהבה. מצננים מעט, פורסים ומגישים עם סלט ירוק

מאפה טונה מעייננת וטעימה מאת תום פרנץ, זוכה מאסטר שף 3
מאפה טונה מעייננת וטעימה מאת תום פרנץ, זוכה מאסטר שף 3

• מאפה חגיגי במילוי טונה ופסטו

תום פרנץ, זוכה מאסטר שף 3
מצרכים:
חבילת בצק עלים מופשר לפי הוראות ההכנה שעל האריזה
3 כפות פסטו גדושות
2 קופסאות טונה סטארקיסט עם פלפל חריף – מסוננות
100 גרם פרמזן מגורר
ביצה טרופה להברשת המאפה
לקישוט – שומשום, קצח או פרג
אופן ההכנה:
ליצירת צורת כוכב, חותכים את בצק העלים לרוחבו, לשני חלקים.
בשני החלקים, מסמנים עיגול בעזרת תבנית עגולה, חותכים את שולי הבצק בסכין חדה לקבלת עיגול מושלם.
מעבירים עיגול בצק אחד לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים באופן אחיד פסטו על עיגול הבצק, מפזרים טונה וגבינה.
מניחים את עיגול הבצק השני מעל, בדייקנות.
לוקחים כוס ומניחים במרכז עיגול הבצק.
בעזרת סכין חדה חותכים חתכים שווים בבצק עד לשפת הכוס- חותכים ארבעה חתכים במרחקים שווים, ולאחר מכן חותכים שלושה חתכים נוספים בכל רבע.
מסירים את הכוס מהבצק, תופסים ב2 ידיים 2 משולשי בצק, ומסובבים אותם לכיוונים מנוגדים ומחברים כל 2 קצוות ביחד, כך ממשיכים הלאה.
את הקצוות מקפלים קלפי פנימה, כדי ליצור צורה עגולה למאפה.
מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
אופים עד להזהבה, כ- 20 דקות.
מגישים חם על צלחת הגשה.

לעוד מתכונים היכנסו לאתר "סטארקיסט": https://www.starkist.co.il/
בתיאבון!
המתכונים באדיבות "טונה סטארקיסט".
מוצרי סטארקיסט נמכרים ברשתות השיווק ובחנויות הפרטיות בכל רחבי הארץ.