מתכון לשבת: מרק תפוח"א גרוזיני חלבי בניחוח פטריות

קבלו מתכון למרק חורפי מחמם ובעיקר טעים ומשביע, פשוט וקל להכנה שיעשה לכם הכרה עם הטעמים העשירים של המטבח הגיאורגי הביתי. מאת נטלי רוסין השפית של חצ'פורי זיוה בעפולה.

• מצרכים:

5 – תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 – חבילות פיטריות טריות …
3 – בצלים חתוכים קצוץ
5  – שיניי שום כתוש
חמאה  –  200 גר'
2  – שמנת לבישול
2 – ליטר מים רותחים
1 – כף מרק פיטריות (אבקת מרק)
פלפל שחור, מלח ווז מוסקט לפי הטעם

• אופן ההכנה:

ממיסים בסיר גדול את החמאה, מוסיפים בצל ושום, משחימים, ולאחר מכן מוסיפים את חבילות הפטריות הטריות ואת קוביות תפוחי האדמה.
מזהיבים מעט את התערובת בסיר, ואז מוסיפים את המלח, הפלפל ואגוז מוסקט טחון במשורה לפי הטעם.
בשלב הבא, מוסיפים את המים החמים, מבשלים במשך כ – 10 דקות את המרק, ומוסיפים את השמנת לבישול, מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה, וממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה יהיו רכים.
מומלץ מאוד להגיש עם גבינת פרמזן מגורדת או עם קרוטונים.
בתאבון