מתכון לחג השבועות: עוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער

בחג השבועות אנחנו מחפשים להפתיע את המשפחה עם מתכון מושלם לעוגת הגבינה, שתהיה "הדובדבן שבקצפת", של הארוחה החגיגית. את המתכון אתם חייבים לנסות. מתכון טעים ומנצח לעוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער, של אסטלה- מלכת העוגות, בעלת בית הספר לאפייה "אסטלה", והשופטת בתכנית הטלוויזיה הפופולארית "בייק אוף".

• רכיבים

רכיבים לבצק ברטון

180 גר' חמאה

אסטלה מנהלת כיתת אומן לקונדיטוריה צלם נימרוד גיינשר (2)
אסטלה מנהלת כיתת אומן לקונדיטוריה צלם נימרוד גיינשר (2)

180 גר' סוכר

4 חלמונים

250 גר' קמח

כפית אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתיה

רכיבים למוס מ-2 שמנות

500 גר' שמנת חמוצה

120 גר' אבקת סוכר

10 גר' ג'לטין (2 וחצי כפיות)

60 מ"ל מים ( 4 כפות)

500 גר' שמנת מתוקה (2 מיכלים)

1 שקית פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל

רכיבים לפירות לקישוט:

פירות יער, תותים

• הוראות הכנה

מכינים את הבצק: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון עם להב מתכת, ומעבדים עד שנהיה בצק. לאחר מכן מחממים תנור ל-160 מעלות.
מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ, מניחים במרכז תבנית בקוטר 24 ס"מ. מכניסים לתנור ואופים כ-10  דקות. מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.
מכינים את המוס: טורפים היטב את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר. יוצקים מים קרים על הג'לטין. לאחר הספגה ממיסים במיקרו כ-20-25 שניות. מוסיפים לתערובת של  השמנת החמוצה תוך כדי ערבוב על מנת להשוות טמפרטורות.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצפת רכה ומקפלים אל המלית.
יוצקים את המוס על הבצק האפוי ומקשטים בתותים ופירות יער.
שומרים את העוגה במקפיא למשך 24 שעות. לאחר ההקפאה, מחלצים את העוגה מהתבנית ומפשירים במקרר עד להגשה.

חג שמח ובתיאבון !!!!