מקור לסכסוכים: איך נימנע מסכסוכי שכנים בתקופת החגים

עפ"י האגודה לתרבות הדיור, בתקופת החגים חלה עלייה של 30% בכמות סכסוכי השכנים. המחשה: באדיבות עמידר

בבניין לא חסרות סיבות למריבה: הפעלת המעלית בחג, מקום חנייה שנתפס על ידי האורחים של השכן, עשן המנגל, מוסיקה מחרישת האוזניים ביום כיפור או סוכה שנבנתה באמצע המעבר. לקראת גל תלונות בנושא למוקד הארצי, באגודה לתרבות הדיור מבקשים להקדים תרופה למכה ומציעים מספר טיפים.

• מומלץ לקבוע נהלים לתקופת החגים

לפנות את האשפה והלכלוך המצטבר של "לפני החגים", לערוך מבצעי ניקיון וטיפוח ולמצוא מקום במחסן המשותף לאחסון (עד לאחר החגים).

• ביטוח צד ג'

כהגנה מפני תביעה אפשרית של אורחים, מומלץ לעשות ביטוח צד ג'. באגודה לתרבות הדיור מציעים, תמורת 15 ש"ח בלבד ליחידת דיור לשנה, כיסוי בגין תביעות צד שלישי. הביטוח יכסה את חובתם של הדיירים ונציגות הבית, מפני תביעות נזיקין בגין פגיעה בגוף או רכוש.

• השמעת מוסיקה בחגים

מותר לך לעשות בביתך, כל מה שתרצה ובלבד שלא תפריע לשכנך. עו"ד סמי ישראל, היועץ המשפטי של האגודה לתרבות הדיור, מסבירה: "מותר לשמוע מוסיקה, בתנאי שהיא לא תישמע בביתו של השכן, או בחדר המדרגות ולא תטריד אותו".

• הפעלת מעלית שבת

אם קיים בבניין מנגנון להפעלת מעלית שבת, עליו להיות מופעל. על נציגות הבית, לשאת בעלות הפעלתו. המעלית תופעל בהתאם להחלטות האסיפה הכללית. עקרון מקובל הוא כי המעלית תפעל בהתאם לשעת היציאה לבית הכנסת ושעת החזרה ממנו.


[dfp name="728×90" height="728" width="90"]


• המנגל בבית המשותף

הכלל העקרוני הוא כי יש לעשות שימוש סביר ברכוש המשותף. עשיית מנגל אינה נחשבת שימוש סביר ברכוש המשותף, מאחר והדבר מלווה במטרדים של ריחות, עשן כמפגע תברואתי ובטיחותי, המפריע לשגרת החיים. מותר שימוש באופן חד פעמי , רק לדיירי הבית ואורחיהם. חל איסור על עשיית מנגל בתוך דירה פרטית, אם הדבר מהווה מטרד והפרעה לשכנים (כמו הפצת עשן).

• בניית סוכה

אם יש בנמצא מקום קבוע לסוכה- מומלץ להקימה שם. אם אין מקום מוגדר לבניית סוכה, מומלץ לפנות לוועד הבית ולבקש את רשותו
שכנות בעידן הדיגיטלי : על אף כי נהיה נהוג לנהל את חיי היומיום שלנו דרך הוואספ, ואף לעבוד דרכו, יש להמשיך ולקיים אסיפות כלליות במתכונת הישנה ,אין לקיים אסיפות כלליות בווטסאפ,יש להעדיף שימוש במייל ופקס, או אסמס, כמו כן, יש להיזהר לא לעשות שיימניג לדיירים בווטאפ של ועד הבית.
לדברי ראובן צדוק, מנכ"ל האגודה לתרבות הדיור: "טוב שכן קרוב מאח רחוק. השכנים המסוכסכים יצטרכו להמשיך ולהיתקל אחד בשני בחיי היומיום. מומלץ להגיע לפתרון בדרכים של פשרות, הבנה וכבוד הדדי" .
באמצעות המוקד הארצי של האגודה לתרבות הדיור, תוכלו לקבל, בין היתר, גם חוות דעת משפטית, ראשונית, ע"י עורך דין המתמחה בתחום המקרקעין והבתים המשותפים. השירות ניתן לרשותכם בשעות פעילות של המוקד 8484* (מכל טלפון).

עפולה: מטמיעים את מהפכת ה"צדק התחבורתי"

|

אליקים: משמחים את בנו של החטוף צחי עידן

|

"אני יודעת לחבר. זה מה שאני עושה 30 שנה בכל התפקידים שביצעתי"

|