• מסעדת “אמא” בית שאן
השמועות על מסעדה קטנה ומיוחדת בבית שאן נדדו עד אוזנינו בעפולה. למרות ש”אמא” פועלת במרחב הקולינארי רק כשנה, היא כבר הספיקה לצבור קהל מעריצים וגם כשהגענו המקום היה מלא עד אפס מקום ונאלצנו להמתין מעט. כבר בהגיענו לא הצטערנו על הנסיעה.
רועי הבעלים קיבל אותנו בזרועות פתוחות ובחמימות, וישר ששאלנו ‘מה יש לאכול?’ הוא התחיל למלא את הצלחת בכל טוב: ‘את זה אתם תאהבו, את זה חובה לנסות…’ ועוד. לאחר כמה כפות הצלחת שלנו הייתה מלאה בהמון אורז אדום, במיה, בורגול (חייבים לטעום) קובות וקציצות, הכל מהכל.
הכל מונח על פתיליות והמסעדה עצמה נותנת תחושה של ישראל מתקופת היישוב, עם ריח הנפט באוויר.
מי שמוצאו מארצות צפון אפריקה ירגיש פה בבית, ומי שלא, יקבל את החוויה האותנטית הטובה ביותר.
חובה לנסות, ובאחריות!
תזכרו את החוויה במסעדת “אמא”. פתוח בימים א’-ה’ בין 12:00-16:00.
• קייטרינג דקל אללוף
הגענו לקייטרינג דקל אללוף בשעת צהריים, יחד עם עשרות פועלים רעבים שעובדים במפעלים באזור התעשייה של בירת העמק.
על היחס החם של טובה ועדי, גבר רק טעמן של הקובות המצוינות של טובה.
עוד לא הספקנו להתיישב וכבר נפרש בפנינו מגוון סלטים (ממליצים על חמוצי הבית). קיבלנו גם צלחת ענקית גדושה באוכל כראוי למסעדה ביתית שרוב הסועדים בה הם פועלים מהסביבה, מלאה בקוסקוס אמיתי עם מרק ירקות, תפוחי אדמה בתנור ו-6 קובות מעולות ברוטב אדום פיקנטי.
חשוב לציין שלמרות שזו הייתה בחירתנו, במקום ישנה גם אופציה למגוון מנות בשריות נוספות, כולל מגוון של בשרים על הגריל.
• אייל שלי אקספרס
למסעדת “אייל שלי אקספרס” הגענו אחרי שהכרנו את הסניף הראשון (שפועל ממש בקרבת מקום). כנראה שעומס האנשים שפוקדים את המסעדה מדי יום הוביל את האחים שלי לקבל החלטה לפתוח מסעדה נוספת בניהולו של האח לירון, שמאחוריו יותר משני עשורים של ניסיון בתחום הקולינאריה.
על פי מה שראינו, ההחלטה הייתה מוצדקת – המסעדה מציעה מבחר רחב מאוד של בשרים, על האש ובתנור, לבחירה לכל המעוניין ותוספות עשירות לבחירה עצמית! כך שאם אתם אוהבים לאכול והרבה – תוכלו למלא את הצלחת כאוות נפשכם. אם אתם רוצים שגם בני המשפחה והחברים שלכם ייהנו מהמטעמים והמעדנים, אנחנו בטוחים שתשמחו לדעת שניתן לערוך במקום גם אירועים.