מנת שף לשבת: השף אבי ביטון מגיש לכם מתכון לסינייה קבב דגים וטחינה 

השף אבי ביטון בשיתוף חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישים לכם מנה קלילה וטעימה של סינייה קבב דגים עם חציל קלוי וטחינה. מנה מנצחת, קלת הכנה ומתאימה לארוחת צהריים או ערב ולאירוח חגיגי. צילום: אבי ביטון

• מצרכים (לכ-2 מנות)

400 גרם פילה דג ים ללא עור קצוץ לקוביות קטנות (דניס/בורי)

1 בצל קצוץ דק

1 שום

1 פלפל חריף קצוץ 

צרור עלי פטרוזיליה קצוץ 

1 כף שמן זית

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

1/4 כפית סומאק

1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה" 

1 כוס מים 

1 חציל קלוי

1 בצל ירוק


[dfp name="728×90" height="728" width="90"]


אופן ההכנה

  1. מערבבים את הדג עם בצל קצוץ, שום, פלפל חריף, פטרוזיליה, מעט שמן זית והתבלינים.
  2. לשים היטב את התערובת בידיים, יוצרים כדורי קבב ומטגנים כ-2 דקות מכל צד. 
  3. להכנת הטחינה: במעבד מזון מערבבים טחינה גולמית עם מים עד לקבלת טחינה בהירה במרקם רצוי ומוסיפים מלח לפי הטעם. 
  4. בצלחת הגשה פורסים את החציל הקלוי ומניחים עליו את קציצות הדגים. מוזגים את רוטב הטחינה על הדגים ומגישים לצד בצל ירוק.

בתיאבון!