• מצרכים (לכ-2 מנות)
400 גרם פילה דג ים ללא עור קצוץ לקוביות קטנות (דניס/בורי)
1 בצל קצוץ דק
1 שום
1 פלפל חריף קצוץ
צרור עלי פטרוזיליה קצוץ
1 כף שמן זית
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1/4 כפית סומאק
1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"
1 כוס מים
1 חציל קלוי
1 בצל ירוק
[dfp name="728×90" height="728" width="90"]
• אופן ההכנה
- מערבבים את הדג עם בצל קצוץ, שום, פלפל חריף, פטרוזיליה, מעט שמן זית והתבלינים.
- לשים היטב את התערובת בידיים, יוצרים כדורי קבב ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.
- להכנת הטחינה: במעבד מזון מערבבים טחינה גולמית עם מים עד לקבלת טחינה בהירה במרקם רצוי ומוסיפים מלח לפי הטעם.
- בצלחת הגשה פורסים את החציל הקלוי ומניחים עליו את קציצות הדגים. מוזגים את רוטב הטחינה על הדגים ומגישים לצד בצל ירוק.
בתיאבון!