• החומרים
2 תבניות אינגליש קייק מאורכות עוגה עגולה 24 ס"מ
1 כוס (120 גרם) קמח שקדים או קמח קוקוס (להשיג בחנויות המוכרות מוצרים ללא גלוטן)
1 כוס קמח "כרגיל" רב תכליתי , ללא גלוטן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 אבקת כפית סודה לשתייה
½ כפית קינמון
1/4 כפית מלח
150 מ"ל שמן צמחי
200 גרם סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל טהור
1/4 כוס דבש או סילאן
1/4 כוס (60 מ"ל) תה פושר
4 כפות פרוסות שקדים
לשימון:
תרסיס שמן קנולה
[dfp name="728×90" height="728" width="90"]
• אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). משמנים את התבנית בתרסיס שמן.
בקערה גדולה, מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, קינמון והמלח.
בקערה אחרת, מוזגים את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים, את תמצית הווניל, ¼ כוס הדבש, תה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמחים. מערבבים לתערובת אחידה, ללא גושים.
יוצקים את התערובת לתבנית עגולה או לתבניות האינגליש קייק, מפזרים פרוסות שקדים. אופים בתנור החם כ 30-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.