מחמם חורפי: מרק כתום של השף איתי הלוי

קבלו מתכון למרק חורפי מחמם לכל המשפחה, עם תוצאה עדינה וקלה לחך. מאת השף איתי לוי. המחשה: לארי – פליקר

החורף הביא עמו השנה ימים גשומים ובשאר רק לילות קרירים, ובימים כמו אלו אין כמו מרק טעים,אפילו  מומלץ, כי אין כמו נזיד מהביל ערב לחך בצהריים או בערב, ויש כאלו שגם בבוקר.
אוף דה רקורד, אמנם  לפי הוויקיפדיה ועם טיפ טיפה פרשנות מסוימת, יש סיכוי גדול שאולי אף אבותינו בימי קדם אכלו מרקים, שבושלו אמנם בשיטות "פחות מתקדמות" אבל כל הנראה בבורות שתחתיתן  אבנים לוהטות (לא לנסות בבית).
אז לאחר שהגשנו לכם קמצוץ של היסטוריה אנחנו חוזרים לימים הקרים עם הצעה למחמם חורפי, מתכון למשפחה למרק כתום, מהיותר מעוררי התיאבון שבתפריט המרקים על סוגיו, מרק המוסיף צבע לכל שולחן עליו יונח, מאת השף של אולמי "אצולת העמק אוורסט" איתי לוי שמגיש לכם מרק כתום מעורר תיאבון וקל להכנה ובעיקר טעים.

 

• מצרכים

איתי לוי שף אצולת העמק אוורסט

♦ 6 בטטות

♦ 100 גרם חמאה

♦ 2 בצלים

♦ 4 ליטר ציר ירקות

♦ 1 מיכל שמנת מתוקה

♦ כפית מלח

♦ כפית פלפל לבן

♦ קורט אגוז מוסקט


[dfp name="728×90" height="728" width="90"]


• אופן ההכנה

חותכים מראש את הירקות, את הבטטות לקוביות ואת הבצל לפלחים,
ממיסים את החמאה בסיר בינוני, ולאחר מכן מוסיפים ומטגנים רק את הבצל עד להשחמה.
מוסיפים לבצל המושחם בסיר את הבטטות החתוכות, מטבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
לאחר מכן מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים הכול עד להתרככותן המלאה של הבטטות(לבדוק מידי פעם את רכות הבטטות עם מזלג או כלי חד).
לטחון את כל התערובת המבושלת במטחנה עד לקבלת מחית רכה, אז מוסיפים  את השמנת ומבשלים חמש דקות נוספות ומגישים.

מומלץ להגיש עם קרוטונים או אירית קצוצה

בתיאבון!