מגידו: עתירה לבג"צ כנגד המדינה בנושא הטיפול בגז טבעי בים וביבשה

המועצה האזורית מגידו ורשויות נוספות הגישו עתירה כנגד הקמת מתקני תשתית נוספים לטיפול בגז טבעי בים וביבשה

המועצה האזורית מגידו ביחד עם רשויות נוספות הגישו השבוע עתירה לבג"ץ שמטרתה  למנוע  אפשרות של הקמת מתקני תשתית  נוספים בים וביבשה בשטחי תמ"א 37/ח'.
העתירה הוגשה ביחד עם הרשויות זכרון יעקב, חוף כרמל, עמק חפר ועיריית חדרה ובמסגרתה נדרשה המדינה לצמצם את המתחמים היבשתיים והימיים בהתאם לצורך ולקיים  במועצה הארצית דיון נוסף פתוח לציבור, ולא סגור כמו הדיון  האחרון, בנושא צמצום המתקנים.
מ.א מגידו נלחמת משנת 2012  נגד הקמת מתקן יבשתי לטיפול בגז טבעי.  במסגרת המאבק, בשיתוף רשויות נוספות, הצליחה המועצה להעביר את המתקן לים וכעת נאבקות הרשויות לחסום הקמת מתקנים נוספים ולצמצם את השטחים שאינם נדרשים ובכך למנוע אפשרות להקמת מתקנים פטרוכימיים בשטחים שסומנו בתמ"א ולא צומצמו על אף שאין בהם צורך לטיפול בגז.
כזכור,  התקיים בפברואר 2020 דיון סגור לציבור במועצה הארצית בו עודכנה המועצה ורשויות נוספות לגבי מימוש התמ"א במידע חלקי חסר ופגום , ולא הוחלט על צמצום המתחמים או על מועד לדיון בכך.
מאז מנסות הרשויות לקיים שיח עם יו"ר המועצה הארצית ולשכנע לקיים דיון ולצמצם את המתחמים שכן כל המתקנים במתחם הצפוני- ביבשה (בחגית) , והן בים – הוקמו. העתירה, בג"ץ 302/21 , שהוכנה ע"י עו"ד תומר מירז, הוגשה לאור ההתעלמות מתמשכת של יו"ר המועצה ארצית ואנשיו, והיא מבקשת להורות למועצה הארצית לקיים דיון לצמצום מתחמי התמ"א לאור חובתה מהתמ"א.
ראש המועצה האזורית מגידו, איציק חולבסקי: "מדובר בעתירה חשובה ואנחנו גאים להיות שותפים בה. אנחנו מנהלים מאבק ממושך ונחוש בנושא ולא נחדול עד אשר נצליח לעצור את ההחלטה".