לרגל יום הפלאפל הבינלאומי: מתכון מקורי לפלאפל אבוקדו מאת "חקלאי גרנות"

מנה מנצחת: ביום הפלאפל הבינלאומי קבלו מתכון מקורי למנה הכי ישראלית של פלאפל אבוקדו. צילום: הדס ניצן

לרגל יום הפלאפל הבינלאומי, אשר חל מידי שנה ב-12 ביוני, מגישה חברת "חקלאי גרנות", המתמחה בשיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון, מתכון לפלאפל מקורי וטעים: פלאפל אבוקדו! שילוב טעמים מפתיע המעניק למנה הישראלית הפופולארית חידוש מרענן ומשלב בה את הפרי האהוב ביותר בישראל – אבוקדו.
יום פלאפל שמח!

• מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות)

2 אבוקדו קלוף וללא גלעין מסוג "אבוקדו גרנות"
300 גרם חומוס מושרה
150 גרם חומוס מושרה ומבושל חצי שעה
2 שיני שום
מלח ופלפל- לפי הטעם
1/4 פלפל חריף ירוק
1 כף קמח
שמן טיגון

• אופן ההכנה

במעבד מזון עם סכין מתכת מעבדים בפולסים את כל הרכיבים חוץ מהקמח עד קבלת מסה פירורית ואחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב.
יוצרים מהמסה כדורים ומטגנים בסיר עם שמן חם.
ניתן להגיש בתוך פיתה לצד סלט ירקות טרי ומתובל.