לקראת ט"ו בשבט לחגוג עם מנה מהטבע: טרטר בר ים בשמן זית עם סלט ים תיכוני

לקראת ט"ו בשבוע שיחול בשבוע הבא, קבלו מתכון קל להכנה מאת השף דוד ביטון, תכון לדג בנוסח סשימי עם סלט ים תיכוני רענן ועשיר בטעמים. צילום: ענת פייזר

לקראת ט"ו בשבט חברו יצרנית שמן הזית "משק אחיה", ביחד עם השף דוד ביטון, מגישים מתכון מנה נפלאה, צבעונית וחגיגית, של טרטר בר ים בשמן זית, בסגנון סשימי, עם סלט ים תיכוני רענן ועשיר בטעמים. המנה קלה להכנה, מקסימה ביופייה, תקשט את שולחן החג ותהיה חגיגה אמתית של הטבע
ט"ו בשבט שמח!

• מצרכים (לכ-4 מנות)

240 גרם דג בר ים טרי ללא עור וללא אדרות
20 גרם שמן זית קורנייקי של "משק אחיה"
4 מלפפון מיני
2 עגבניות מגי קצוצות ללא קליפה וגרעינים
4 צנוניות חתוכות לקוביות
4 פרחי כרובית
1 בצל סגול
1/2 לימון
1 כף עירית קצוצה
מעט עלי טימין
קורט מלח
קורט פלפל שחור
מיץ מליים אחד
1 כף שומשום קלוי

על המתכון העשיר אמון השף דוד ביטון. צילום: ענת פייזר
על המתכון העשיר אמון השף דוד ביטון.

• אופן הכנה

פורסים את הדג לפרוסות דקות, בצורת חיתוך של סשימי.
במחבת ללא שמן קולים את השומשום עד להזהבה קלה.
חותכים את הירקות לפרוסות דקות, כולל את הלימון והבצל הסגול. מערבבים את הירקות בקערת נירוסטה ומוסיפים שמן זית, עירית, טימין, מיץ ליים וקורט מלח ופלפל שחור.
מוסיפים פנימה את פרוסות הדג ומערבבים.
מסדרים בצלחת הגשה פרוסות דג וסלט, יוצקים כף ממיצי הירקות, מפזרים את השומשום הקלוי מעל ומגישים.