לקראת החורף: מתכון מיוחד למרק פריקי

מסעדת אלסולטן משיקה בימים אלו תפריט חורף ותחמם את הימים הקרים עם תבשילים בדואיים אותנטיים בכלי חרס מיוחדים. לרגל זאת קבלו מתכון מיוחד לגולשי עמקניוז- מרק פריקי שיחמם אתכם בימים שהולכים ומתקררים

מסעדת אלסולטן בבית זרזיר נכנסת לכוננות חורף ומכינה לסועדים תמהיל חדש של תבשילים בדואיים מהבילים ליום סגריר.
אל "מאכלי הבית" המפורסמים של השף סולטן אבו-פול, הכוללים את ה"מקלובה", וה"מאנסף" יצטרפו כלאחר כבוד נזיד עדשים עשיר, "שולבטה" (תבשיל בורגול עם קישוא, חציל, ובצל ברוטב עגבניות), מוגרביה (תבשיל גרגירי חומוס, פריקי, ברוגל, בצל, חציל ובשר כבש ללא עצמות) וה"מנזולה" (חצילים, גרגירי חומוס ושום עם בצל מבושל במרק עגבניות), סיניה, וגם "מו-חה-מר", מאכל סורי של חתיכות עוף חצי מבושל ובשר, המוגשים על פיתה מהטאבון, אשר עבר אדפטציה למטבח הבדואי.
זולת מנות חורף מנחמות יצטרפו גם המרקים המהבילים שעשויים משעועית עדשים ומפריקי חיטה ירוקה שנקצרה בטרם יבשה בשדה ואת ייבושה היא מקבלת באמצעות קלייה.

מנות מגוונות במסעדת אלסולטן בבית זרזיר
מנות מגוונות במסעדת אלסולטן בבית זרזיר

לחיטת הפריקי מקום של כבוד במטבחים הערביים וממנה מכינים תבשילים רבים. את תבשילי החורף המהבילים מגישים בכלי חרס אותנטיים השומרים על חום המנה לאורך זמן, ומזמינים להתענג עליה כשהיא נשמרת חמה עד סופה. וכמובן החומוס מעותר הצנוברים שמוגש חם, רך וטרי, ונקנה גם על משקל, כולל מיני סלטים טריים ללא חומרים משמרים וטעימים להפליא.

 

• מתכון מחמם במיוחד של מרק פריקי לארבעה סועדים:  באדיבות  השף והבעלים סולטן אבו פול 

מצרכים:

2 כוסות פריקי

150 גר' בצל חתוך דק

1/2 קילו עצמות של בשר כבש ועוף

1/2 כוס שמן תירס

1 כפית כמון

1 כפית פלפל אנגלי

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית אגוז מוסקט

2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

שופכים את השמן לסיר, לאחר מכן מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד לשקיפות. מוסיפים שמונה כוסות מים ואת העצמות של בשר הכבש והעוף. מביאים לרתיחה רבע שעה לפחות ורק לאחר מכן מוסיפים את הפריקי לסיר. ממשיכים בבישול כעשרים דקות על אש נמוכה ומוסיפים בהדרגה את  התבלינים. ממשיכים בבישול על אש קטנה עוד עשרים דקות.

בתיאבון!