לכבוד החנוכה : שף חזות מכין לכם לביבות מופלאות

מתכון ללביבות טעימות ובריאות לחנוכה מאת שף איציק חזות, המשמש כיועץ קולינרי לבתי מזון ומסעדות, ומעביר את ידיעותיו בתחום ואת "האני מאמין" שלו גם במסגרת מכללות לבישול שמיועדות לנוער בסיכון: צילום: באדיבות השוקה

מתכון לביבות תפוחי אדמה כתומים וארטישוק ירושלמי של שף חזות ואתר 'השוקה'
• מרכיבים
לארבעה מנות
1 בטטה
1 בצל לבן
2 גזרים
1 תפוח אדמה
1 ארטישוק ירושלמי בינוני
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
כף סומסום
קורט מלח, פלפל שחוק
2 ביצים
1 כף קמח תפו"א / רגיל

אופן ההכנה

מקלפים את הירקות, שוטפים ומגרדים בפומפייה ומסננים.
קוצצים את הירק דק דק.
מעבירים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים לעיסה מאוחדת.
מחממים מחבת עם שמן זית וחמאה או שמן צמחי אחר לחום בינוני.
עם כף יוצקים מהתערובת לביבה לשמן החם ומטגנים כ-5 דקות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב עמוק.
מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
מגישים ונהנים.
לגיוון:
מגישים עם כף יוגורט מתובל בעירית קצוצה, שמן זית ולימון.
ניתן להוסיף גבינה לתערובת (פרמזן, גאודה, מוצרלה)
ניתן להחליף את הביצה בכף טחינה גולמית או כף טחינת שקדים לטבעוניים.
בתאבון !