לבשל בבית עם המשפחה: מתכון לקינוח מתוק וטעים שכולם אוהבים

מנור זיתוני – שף מסעדת הדגים בנמל עין גב, מציע לימי הקורונה מתכון מתוק וטעים שכולם אוהבים להכנה עם הילדים לקרם ברולה. צילום: מנור זיתוני

לעשות מלימון לימונדה: מגיפת הקורונה בזמן הזה, הביאה עמה מלבד החרדות, הסגר והאתגרים הבריאותיים, חשיבה בלתי נגמרת למציאת פעילויות לילדים ולמשפחה שיעבירו את הזמן הרב שהתפנה לנו. בהסתכלות על חצי הכוס המלאה, ההגבלות שהוטלו על חיינו תנה לנו הזדמנות ופינתה לנו זמן משפחתי איכותי עם הילדים, ואחת מהן היא בישול עם הילדים.
מנור זיתוני – שף מסעדת הדגים בנמל עין גב, מגיש לכם לעת הזו, מתכון לקרם ברולה שקל להכינו בבית, וניתן להשיג בימים את מרכיביו ללא מאמץ.

• מצרכים ל- 6 מנות קטנות או 2 גדולות

500 מ"ל שמנת מתוקה

100 גר' סוכר לבן

5 יח' חלמונים

1 יח' מקל וניל

1 כף סוכר חום


[dfp name="728×90" height="728" width="90"]


אופן ההכנה

-מחממים תנור ל- 140 מעלות.
-לאחר מכן מערבבים יחד בקערה את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר, עד שמקבלים גוון בהיר והסוכר נטמע בפנים.
-חוצים את מקל הווניל לאורכו ובעזרת גב סכין קטנה מגרדים את תוכן המקל ושמים בסיר עם השמנת המתוקה ושאר הסוכר.
-מרתיחים ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס.
-השוואת טמפרטורה: בעזרת זילוף איטי מאחדים בין השמנת המתוקה לחלמונים, תוך כדי ערבוב עם מטרפה (לא לשפוך מהר,המטרה שהחלמונים לא יהיו חמים מדי).
-מעבירים את כל התוכן במסננת למד ליטר או לקנקן, נמלא את הכלים 3/4 מהגובה,

נשים את הכלים עם הקרם בורלה בתבנית ונמלא את התבנית במים רותחים עד חצי הגובה של הכלים.

– מכניסים לתנור למשך 35-40 דק' עד שהליבה של הקרם ברולה רוטטת ויציבה.
-מעבירים למקרר לצינון והתייצבות ל- 3 שעות לפחות.
-בהגשה לפזר סוכר חום בשכבה אחידה ולקרמל עם ברנר או בתנור שחומם למצב גריל בחום של 160-170 מעלות עד השחמה (להיזהר שלא יישרף).
-מומלץ לקשט עם בננות מקורמלות, תותים או כל דבר כרצונכם.

בתיאבון!