לא רק סנדוויץ: מתכוני טונה פשוטים וקלים להכנה

קבלו את דג הטונה בהגשה אחרת, נכון שהוא מוכר לנו בעיקר ממדפי המרכול בקופסאות, ונחשב בתודעה הקולינרית שלנו כחלק מארוחה קלה, בסנדוויץ' לסוגיו, הרגיל או הטוניסאי, או כתוספת לסלט ניסואז, בריאות. אז צאו מהקופסא, את מתכוני הטונה הבאים, אתם חייבים לנסות, משום שהם פשוטים וקלים מאוד להכנה, ובעיקר בגלל שהתוצאה מאוד טעימה

• פשטידת טונה

מצרכים:
3 קופסאות שימורי נתחי טונה בהירה פילטונה בשמן צמחי, מסונן ומפורר
1/2 כוס קמח
3 ביצים
תרסיס שמן
1/2 כוס שמן קנולה
1 בצל לבן יבש חתוך לקוביות
1 כפית רסק עגבניות
100 גרם פירורי לחם לבן
1 כפית סחוג
1 כף פפריקה מתוקה
1 כרובית בינונית
4 גזרים
2 בטטות
2 קישואים גדולים
1/4 חבילה עלי פטרוזיליה קצוצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם והצורך
אופן הכנה:
מבשלים את הכרובית, הבטטה, הגזר והקישואים עד לריכוך. מורידים מהאש מסננים ומצננים.
מועכים קלות את כלל הירקות המבושלים ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים עד ליצירת מרקם אחיד.
מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם והצורך.
משמנים קלות תבנית אפייה בתרסיס שמן ומפזרים בתחתית כ-50 גרם פירורי לחם.
שופכים את התערובת לתבנית האפייה ומפזרים עוד 50 גרם של פירורי לחם מעל התערובת ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-35 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה.
בתיאבון!
*מומלץ להשתמש בטונה: נתחי טונה בהירה בשמן צמחי (158 גרם), פילטונה

פילטונה - קציצות טונה, צילום אביעוז קריספין
פילטונה – קציצות טונה, צילום אביעוז קריספין

• קציצות טונה

מצרכים:
1 כוס שמן קנולה לטיגון
תערובת לקציצות:
4 קופסאות שימורי נתחי טונה בהירה פילטונה בשמן קנולה, מסונן ומפורר
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
3 כפות שמן זית
1/2 חבילת עלי פטרוזיליה קצוצים
1/2 חבילת עלי כוסברה קצוצים
2 כפות פפריקה
1/2 כפית מלח
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם לבן
1 תפוח אדמה בינוני מגורד וסחוט מנוזלים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סחוג
1/2 לימון סחוט
1 עגבנייה בשלה מגורדת
3 שיני שום כתושות
רוטב לקציצות:
4 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
5 כפות רסק עגבניות
1 בצל לבן יבש גדול קצוץ
1/2 כוס מים פושרים
2 עגבניות בשלות מגורדות
1 כפית רוטב פסטו
3 שיני שום כתושות
1/4 חבילת עלי פטרוזיליה קצוצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם והצורך
הערה: המרכיבים עבור כ-20 קציצות
אופו ההכנה:
קציצות:
מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים של התערובת ויוצרים קציצות. מחממים שמן קנולה לטיגון במחבת, מטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג.
רוטב לקציצות:
מטגנים בשמן זית בצל קצוץ ושום כתוש עד שמזהיבים, מוסיפים בהדרגה את יתר המצרכים עד לקבלת מרקם אחיד ומעט סמיך.  מגישים את הקציצות בתוך הרוטב שהוכן ומתפנקים…
בתיאבון!
*מומלץ להשתמש בטונה: רביעיית נתחי טונה בהירה בשמן קנולה (158 גרם), פילטונה