לא רק חטיפים ושוקולדים: תזונה בריאה בימי הקורונה

מיה וינשטיין טל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בכללית מחוז צפון מסבירה לכם איך לדאוג לשגרת אכילה מזינה

תקופה לא פשוטה עוברת על כולנו. לחץ, חרדה וחוסר ודאות, שאליהם מצטרפים הילדים ושינוי בשעות העבודה, יוצרים שינוי מהותי בשגרת היומיום שלנו. אצל רבים מאתנו, הדבר ישפיע על שגרת האכילה וטיב התזונה. אנחנו בבית, המקרר והאוכל זמינים לנו וצריך לעשות סדר בתזונה שלנו. הנה כמה כלים וטיפים לשמור על תזונה שפויה בימים קצת פחות שפויים:

היערכות
קנייה חכמה בסופר וארגון מרחב האכילה חשובים תמיד. לאור השינוי בשגרה אנו נדרשים לבשל יותר בבית, לשנות את סל הקניות ואולי לקנות מצרכים שאיננו רגילים. חשוב לתכנן מה אנו רוצים לבשל ולעשות רשימת קניות בהתאם. כדאי לא לקנות מאכלים שאיננו רוצים שיהיו לנו בבית כמו שתייה מתוקה או כמויות גדולות של חטיפים.

סדר יום
סדר יום חשוב בכל עת והיבט שהוא, וגם בהיבט של האכילה. כדאי ליצור זמני ארוחות קבועים, לקיים אותן ליד שולחן ולנסות לצמצם עד כמה שניתן נשנושים בין הארוחות. במידת הצורך והרעב, ניתן וכדאי לאכול ארוחות ביניים, אך חשוב לזכור שלארוחה כזו יש התחלה, אמצע וסוף מוגדרים. דוגמאות לארוחות ביניים יכולות להיות: פרי, יוגורט, מוזלי, אגוזים ושילובים ביניהם ועוד. אפשר לעיתים לבחור בחטיף ובמקרה הזה עדיף לבחור בחטיפים פחות מעובדים בייגלה, אדממה, פופקורן בסיר בהכנה ביתית, עוגה או עוגיות ביתיות וכו'.

ארוחות משפחתיות
זה הזמן לארוחות משפחתיות. כולם ביחד בבית וההתכנסות לאכילה משותפת היא פשוטה יותר. כדאי לתכנן את הארוחות יחד עם הילדים. שתפו את הילדים בבחירת הארוחה, בבישול, ובניקיון אחרי האוכל, בהתאם לגיל וליכולת. ארוחות משפחתיות ושיתוף הילדים בהכנת האוכל תורמים לטעימת מזונות חדשים ולהרגלי תזונה טובים יותר. נסו להתנתק בארוחות אלו מצפייה בחדשות וטלוויזיה, מטלפונים ומדיות אחרות, לאכול במודעות ולאט.

תנועה
נסו לזוז כמה שניתן. יש אינספור אפליקציות וסרטונים לאימון ביתי ברשת שניתן לבצע בסלון, עם הילדים. פעילות גופנית גורמת להפרשת הורמונים המקטינים סטרס וחרדה ויכולה לשפר את מצב הרוח והחיסוניות.

ונסיים עם, מתכון קליל לארוחת בוקר או ערב שיפעיל את כל המשפחה:
כריכים מחייכים –
תחילה נכין את המצרכים יחד עם הילדים:
לחם פרוס רצוי מספר סוגים (כך אפשר לחשוף את הילדים גם ללחמים מחיטה מלאה ולחמי שיפון)
מממרחים כמו- גבינה לבנה, קוטג', טחינה, חומוס, אבוקדו, חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר (אפשר ל"צבוע" את הגבינה עם פפריקה, כורכום, קטשופ מופחת סוכר ועוד רעיונות יתקבלו בברכה), ירקות ב-5 צבעים חתוכים לצורות שונות, זיתים ירוקים ושחורים ועכשיו לחלק היצירתי- כל אחד ירכיב את הכריך המחייך שלו.

עברנו את פרעה, נעבור גם את זה?

|