יום הפסטה הבינלאומי: מתכון מנצח למאפה פסטה כוסמין ותירס

לרגל יום הפסטה שצוין ביום ראשון בתחילת השבוע, קבלו מתכון קל להכנה וטעים ומשביע. צילום: חיים יוסף

מתכון למאפה פסטה כוסמין עשיר ומגוון, קל הכנה וטעים, עם תבליני מימון, תירס ופלפל שחור. המאפה יכול להתאים כמנה עיקרית, כארוחת ביניים וכן כתוספת, לצד סלט ירקות רענן.

בתיאבון!

• מצרכים (לכ- 4-6 מנות)

1 חבילת פסטה כוסמין מלא

3 קלחי תירס טריים

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון

2 גבעולי טימין

3 כפות שמן זית

להגשה: פרמז'ן מגורד


כמה דברים שלא ידעתם על הפסטה: חובב הפסטה הישראלי צורך בממוצע כ- 4 ק"ג פסטה בשנה, לעומת האיטלקי, שצורך שימו לב! 28 ק"ג.  אז מי הראשון שהמציא את הפסטה? האיטלקים והסינים טוענים כל אחד שהוא הראשון לגלות את האיטרייה. האיטלקים מחזקים את טענתם במתכונים עתיקים שמראים כי הכירו את הפסטה עוד לפני שובו של מרקו פולו ממסעותיו.  בארץ הפסטה משמשת כמנה עיקרית, באיטליה כמנה ראשנה. ולשאלה הנצחית- הפסטה משמינה? אמנם הפסטה עשירה בפחמימות אך דלה בשומנים. מנה ממוצעת של 100 גרם פסטה מכילה רק כ-150 קלוריות. כמות הפסטה והרטבים מעמיסים קלוריות נוספות. כללי הזהב לבישול הפסטה? ל100 גר' פסטה, ב- 1 ליטר מים, מוסיפים 10 גרם מלח. הרוטב תמיד יחכה לפסטה, ולא להפך


• אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מגלחים את קלחי התירס מהגרגירים וטוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון למחית.
  3. מניחים בסיר את המחית יחד עם הגרגירים שנותרו, יוצקים פנימה 2 כפות שמן זית, טימין, מלח, פלפל שחור גרוס דק ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מרתיחים סיר עם מים וכף מלח ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה. מסננים מהמים, יוצקים כף שמן זית ומערבבים.
  5. מערבבים את הפסטה לתוך קרם התירס ויוצקים לתבנית חרס. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 12 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
  6. מגרדים מעל פרמז'ן ומגישים.