חזרה לבית הספר: מה דעתכם על כריך מפתה לתלמידים

לרגל החזרה של התלמידים לביה"ז, ביקשנו מהשף של רשת יינות ביתן צ'ארלי פדידה, שירכיב מתכון לכריך איכותי, בריא ובעיקר מקור לאנרגיה שיחזיק את התלמידים ערניים במשך שעות הלימודים. צילום: יח"צ

לקראת שנת הלימודים החדשה, לאחר שהרבה מרכיבי אוכל מסורתיים שנהגנו לשלוח עם הילדים לבית הספרכגון, ממרחי שוקולד עתירי הסוכר והמאפים השמנים שהוצאו מהמדף של הארון, בקשנו מהשף של יינות ביתן שף צ'ארלי פדידה להכין לתלמידים כריך בריאות, טעים ומזין, מקור אנרגיה  שיעזור לילדים לעבור את שעות הלימודים.

• מצרכים

3 פרוסות לחם שבעה דגנים

1 כפית מיונז
1/2 כפית חרדל דיג׳ון

1/3 אבוקדו קלוף וחתוך לפרוסות

4 פרוסות דקות של עגבנייה

50 גרם גבינה צפתית

2 עלי חסה

1 ביצה מבושלת כ 6 דקות ( יש לקרר את הביצה לפני הכנסתה לכריך)אפשר לעשות זאת יום קודם

• אופן הכנת הכריך

מכניסים לטוסטר את פרוסות הלחם לקלייה של דקה רק כדי להפוך את החלק החיצוני לפריך, מערבבים מיונז וחרדל ומורחים על שלושת הפרוסות, מניחים את הפרוסות על משטח העבודה ומתחילים להרכיב את הכריך

על פרוסת לחם ראשונה מניחים גבינה צפתית ומעל עגבנייה וחסה, לאחר מכן  להניח על פרוסת הלחם השנייה מניחים פרוסות אבוקדו וביצה קשה ( יש לפרוס את הביצה בפורס ביצים מקצועי ) ולאחר מכן  לכסות בפרוסה שלישית וחותכים את הכריך ל 4 משולשים.