חוזרים לבית הספר בדרך הבריאה

ארבעה ימים לפני החזרה לכיתות (וללמידה בזום) מיה וינשטיין-טל, דיאטנית קלינית, מנהלת היחידה לתזונה, בכללית, מחוז צפון מסבירה למה כל כך חשוב לאכול ארוחות מזינות

נגיף הקורונה הכניס לחיינו אי וודאות, אך דווקא בגלל זה חשוב ליצור מסגרת מסודרת. עלינו להכניס שיגרה בכאוס בו אנחנו מצויים. סידור שעות אכילה, היא דרך טובה לבניית מסגרת.

• הרבה נאמר על חשיבות ארוחת הבוקר ולכן נתחיל בה

ארוחת הבוקר היא דרך נפלאה לקבוע שעת השכמה מסודרת והתחלה נכונה של היום. לילדים הרעבים בבוקר נגיש ארוחה מלאה ומאוזנת הכוללת פחמימה כמו: לחם, לחמנייה, מספר קרקרים- כמובן שנעדיף את אלה שמכילים דגנים מלאים (יש לחמניות נפלאות מקמח מלא לילדים). חלבון – ביצה, גבינה כלשהי, טונה, חומוס, ממרח עדשים  ושומן- טחינה, אבוקדו  בעונה ולא לשכוח להוסיף ירקות- המטרה להגיע במשך היום ל-5 צבעים, אז אפשר להתחיל את הספירה כבר מהבוקר, כמובן ירקות שהילדים אוהבים. לא מעט ילדים אוהבים מלפפון, גזר ופלפלים. הפלפלים מגיעים ב-4 צבעים, עשירים מאוד בוויטמין C, המחזק את המערכת החיסונית.

• המטרה? להגיע ל-5 צבעים

אם הילד שלכם פחות בעניין ארוחת הבוקר, אפשר להסתפק בכוס שתייה על בסיס חלב או גביע יוגורט. חלב ויוגורט מכילים חלבון, ופחמימה ועשירים בסידן, כך שכוס חלב בבוקר בהחלט יכולה להיות תחליף לארוחה.
עד ארוחת הצהריים חשוב לדאוג לארוחה מאוזנת כמו כריך וירקות, במיוחד לאלה שלא אכלו ארוחה מלאה בבוקר.
ארוחת הצהריים תוגש בתום יום הלימודים וללומדים מהבית בשעות הצהריים. חשוב לשמור על איזון בארוחה זו. חלבון ממקור חי כמו בשר כלשהו, דג או חלבון צמחי מקטניות (חומוס, אפונה יבשה, שעועית, סויה, מש), רצוי להעדיף מנה לא מעובדת.


  [dfp name="728×90" height="728" width="90"]


פחמימה- אורז, פסטה, קוסקוס, פתיתים, כוסמת, קינואה , תפוחי אדמה, בטטה ועוד וירקות. לזכור שהמטרה להגיע ל – 5 צבעים.
אחר הצהריים אפשר להתפנק גלידה, קרטיב או להעדיף פירות ויוגורט– גם הם מקור לצבעים ויכולים לעזור להגיע לחמשת הצבעים הדרושים כל יום.
ארוחת הערב- רצוי שתהיה ארוחה משפחתית, זמן איכות של כל המשפחה ביחד, בלי מסכים ברקע והפרעות אחרות. זהו זמן טוב לשיחה, שיתוף חוויות היום ואכילה משותפת.
כדאי שארוחת הערב תהיה סביב סלט גדול ומגוון, מתובל בשמן זית, בתוספת פחמימה כלשהי כמו לחם, צנימים, טוסטים או מדי פעם פיצה.
לא לשכוח את החלבונים: ביצה בצורות הכנה שונות, גבינה צהובה בטוסט או על הפיצה, סלט טונה צבעוני, סלמון מעושן, סרדינים, חומוס וגבינות למיניהן.
שתייה – מים! מומלץ להימנע לגמרי מכל סוגי השתייה המתוקה שמכילה לפחות 6 כפיות סוכר לכוס. שתייה מתוקה מזיקה לבריאותנו ובאחריותנו לחנך ולתת דוגמה לתזונה טובה יותר עבור ילדינו.