חדשנות במערך הלב במרכז הרפואי העמק: טכנולוגיה ומתקדמת לתסחיף ריאתי

טיפול חדש לתסחיף ריאתי באמצעות טכנולוגיה מתקדמת בוצע באחרונה בהצלחה במערך הלב של המרכז הרפואי העמק מקבוצת הכללית

"תסחיף ריאתי הוא מצב מסכן חיים שבו למעשה קריש דם שנע בזרם הדם מתמקם באזור העורקים הריאתיים. זהו אחד מגורמי התמותה המשמעותיים ביותר אצל אנשים שסובלים ממחלות רקע, ועלול להתבטא גם אצל אנשים ללא מחלות רקע אחרי טיסות ממושכות, במצבים של שכיבה ממושכת כמו למשל אחרי ניתוח או בעקבות נכות בגפיים ובמצבים רפואיים נוספים", מסבירה ד"ר לימור אילן בושארי, מנהלת מערך הלב במרכז הרפואי העמק.
"באחרונה פונתה אלינו במצב קשה אישה שבעקבות שבר ברגל לא יכלה להתנייד למשך תקופה ממושכת, ולכן היא שייכת לקבוצת הסיכון ללקות באירועים של קרישי דם כמו אירועי לב, שבץ מוחי או תסחיף ריאתי. בתחילה הערכנו שהיא לקתה בליבה אולם בבירור מהיר במסגרת המחלקה לרפואה דחופה התברר שקרישי הדם חוסמים עורקים ראשיים בריאותיה ולמעשה מדובר בתסחיף ריאתי".
כאן נכנסת לתמונה טכנולוגייה חדשה שמקובלת בארה"ב והחלה להיכנס לישראל בעיקר בשנה האחרונה בשם Ekos. "מדובר על טכנולוגייה יחודית שמאפשרת לנו במסגרת צנתור להיכנס עם הצנתר כמה שיותר קרוב אל כלי הדם שנחסם על ידי קרישי הדם, ואז לשחרר חומר שממיס את קרישי הדם תוך כדי הרעדת הצנתר על ידי גלי קול, כדי להפריד את קרישי הדם מדפנות העורקים", מסבירה ד"ר בושארי.
את הפעולה המורכבת ביצעו רופאים בכירים: פרופ' יואב תורג'מן בסיוע ד"ר מוחמד מחאמיד, ד"ר אהוד רוזנר וד"ר לימור בושארי. "הצנתרים הוחדרו לעורקי הריאות של המטופלת בחדר הצנתורים ואז העברנו את המטופלת אל היחידה לטיפול נמרץ לב ובמשך 4 שעות הזלפנו את התרופה ממיסת הקריש ישירות לעורק תוך שימוש במערכת ה- EKOS שמרעידה בגלי קול ומפוררת את קריש הדם החוסם. לשמחתנו, כבר במהלך הפעולה ראינו שמצבה משתפר והפעולה המתקדמת והמדוייקת הביאה להמסת קרישי הדם, ובתוך פחות מיומיים הגברת התאוששה לחלוטין ושוחררה לביתה", סיכמה ד"ר בושארי.