חגיגה של טעמים במסעדת "אלכרמה" בכפר תבור

אווירה כפרית פסטוראלית, תפריט אותנטי לכל המשפחה המבוסס על המטבח הלבנוני העשיר, שירות אדיב, מחירים נוחים ו"ליאלי ביירות", קינוח שלא תרצו לפספס. תתכוננו להתמכר לטעמים של מסעדת "אלכרמה" בכפר תבור

כבר לפני כשנה שמענו על מסעדת אלכרמה. חבר קרוב שאל 'שמעת שפתחו מסעדה לבנונית חדשה במתחם יקב תבור?'. עכשיו אני שומע, עניתי. בהזדמנות, למה לא, בכיף.

עם הזמן גם נתקלתי בכתבות אודות המקום ואף בביקורות מפרגנות מצד מבקרי מסעדות שונים במדיה. איכשהו, לא יצא ששמנו את פעמינו למסעדת אלכרמה. עד שאירוע משפחתי שהתקרב בצעדי ענק סיפק סיבה מצוינת לעשות כן.

• "אלכרמה": טעים להכיר

מסעדת "אלכרמה", הממוקמת במתחם היקב בכפר תבור, הינה מסעדה לבנונית. עם כניסתנו למסעדה, קיבל את פנינו בחור אדיב וחייכן, "אהלן וסהלן, ברוכים הבאים".

13260015_1714156045508451_2991945531285518807_n

היה זה ג'ריס חינאווי, האיש שהקים ופתח את המסעדה. במהלך שיחה עימו סיפר ג'ריס שעבד במספר מסעדות במגזר אך תמיד רצה תמיד להקים מסעדה משלו, מסעדה בה יוכל להגיש את מיטב המטעמים הלבנונים עליהם גדל בבית אימו רוזט, ילידת לבנון.

אווירת הכפר, הכרמים שמסביב וכמובן מתחם היקב בו שוכנת המסעדה הם שהובילו את ג'ריס לקרוא למסעדה "אלכרמה"- הכרם.

אז התיישבנו. עיון בתפריט גילה שתפריט המסעדה מבוסס כאמור על המטבח הלבנוני האותנטי לצד מאכלים נוספים מהמטבח הערבי.

"שנתחיל בסלטים?" שאל המלצר האדיב? ברור, ענינו בתיאום מושלם.

לא עברו מספר דקות ואל שולחננו הוגש מגוון עצום של סלטים טריים. סלט ג'רג'יר, חצילים בסגנונות שונים, טבולה, טחינה איכותית, פתוש (בסגנון לבנוני), לאבנה, טחינה איכותית, חומוס משובח (שנכלל בסלטי פתיחה, לא מובן מאליו) ועוד ועוד…

איך הסלטים? שואל ג'ריס, הכל בסדר? תרצו משהו נוסף?

13240498_1715767322013990_8553917669607406008_n
על "שושבראק", "שייח אל מחשי" ו"מסחן" שמעתם?

האמת, מרוב שהסלטים היו כל כך טעימים, טעמנו פשוט מהכל.

אמנם היינו מלאים מהסלטים, אבל לא כאן התכוונו לפרוש, בכל זאת באנו לחגוג לא?

13342998_1722622764661779_3497982273318428040_n

אז עברנו לעיקריות. על מה תמליץ?

"תראו, ענה ג'ריס, יש הכל. יש קבב חלבי, שיפודי כבש, דגים. לילדים אמליץ לכם  על פרגית וצ'יפס ( מה לעשות? זה מה שילדים אוהבים…). אבל אתם המבוגרים יכולים לאכול פרגית או סטייק בכל מקום, אולי תנסו את התבשילים האותנטיים שלנו?

אז זרמנו. מה בתבשילים?

עיון בתפריט התבשילים האותנטיים העלה שמות של מנות שרק לקרוא את שמן עורר את התיאבון מחדש (מלאים מהסלטים זוכרים?)

מג'דרה לבנונית, שושבראק, שייח אל מחשי (קישוא מממולא באורז וצנובר), מסחן, עלי גפן, סינייה ועוד ועוד.
אשתי שמקפידה בענייני הגזרה הזמינה עלי גפן ומג'דרה בעוד שאני הזמנתי את המסחן.
עלי הגפן היו נהדרים, ממולאים באורז עם טעם מעט חמצמץ וטבולים קלות בשמן זית. כל כך מורגש היה שמכינים אותם בעבודת יד, ממש אחד אחד. גם המג'דרה שהוגשה הייתה נהדרת. הבצל המטוגן שהונח עליה הקפיץ ושדרג את המנה.

מנת המסחן מורכבת מרצועות של עוף המונחות על מצע של פיתה מיוחדת וענקית לצד מלא דברים טובים כמו בצל, סומק ושמן זית.

שג'ריס ראה אותי לוקח סכין ומזלג חייך ואמר.. "לא ככה אוכלים מסחן", אמר ושלף את המכשיר שמייצר סלייסים, בדיוק כמו בפיצה. "יופי, עשיו תיקח, תגלגל עם היד ותאכל. ככה, עם הידיים, אחר כך תשטוף ידיים".

13165935_1715767488680640_5656192181982932153_n

באמת שקצרו המילים מלתאר כמה עונג שהסבה לי המנה הזאת. הפיתה הטרייה, הבשר שטופל היטב וכמובן התבלינים יצרו חגיגת טעמים שלמה.

"תגיד, שאלתי, מי הכין את הדברים הטעימים האלה? ג'ריס, מחייך בגאווה ואומר "את התבשילים הלבנוניים מכינה אמא שלי , רוזט. היא ילידת לבנון. האוכל שמגישים במסעדה, בדיוק ככה אנחנו אוכלים אצלנו בבית".

יפה, לעצמי חשבתי, שהאמא מכינה, והבן שהוא גם הבעלים של המסעדה מקבל את פניך ומלווה את הביקור שלך במסעדה, אני יודע שאני בידיים טובות .

ולקינוח…

• שבעים וכמעט ללא יכולת לקום מהכיסא ביקשנו חשבון.

מה חשבון"? שאל ג'ריס "אמרתם חוגגים לא? מה עם כנאפה? קפה? תה? על ליאלי ביירות שמעתם?"

"לא, מה זה ליאלי ביירות?".

"זה קינוח. הפירוש בעברית זה הלילות של ביירות. דווקא את הקינוח הזה מכינה אשתי. סמוך עלי. כנאפה אחת וליאלי ביירות אחד".

האמת? קשה לסרב. וכמה טוב שלא סירבנו. כנאפה מצוינת כמותה לא תמצאו בכל מקום, והליאלי ביירות שהתגלה כקינוח קליל והורס, בליווי קפה ערבי אסלי חתמו ארוחה נהדרת.

אחרי ששמענו דברים נהדרים על המטבח הלבנוני (ועכשיו גם  טעמנו), לביירות ככל הנראה לא נגיע. אבל למסעדת אלכרמה נחזור לבטח.

מסעדת אלכרמה
כתובת : מתחם היקב- כפר תבור

טלפון: 046474035, 05479880814

שעות פתיחה: א'-ש' החל מ-11:00 בבוקר ועד אחרון הסועדים.