הפלא האינדונזי – רוטב סאטה של מסעדת יקינטון

זיו משגב, השפית והבעלים של מסעדת יקינטון, המסעדה הוותיקה בבית השיטה, שהפכה למוסד קולינרי אהוב ומיוחד עבור תושבי העמק, מפנקת את גולשי וקוראי עמקניוז במתכון מיוחד לרוטב סאטה, היישר מאינדונזיה הרחוקה. בתיאבון! צילום: יונתן שדה

מסעדת יקינטון, שממוקמת במתחם תחנת הדלק "אלון" בצומת בית השיטה, היא לא 'מסעדת תחנת דלק' טיפוסית. המסעדה, שקיימת כבר מעל לעשור, הפכה למוסד קולינרי אהוב ומיוחד עבור תושבי העמק בפרט ועוברי האורח הרבים בדרכם על כביש 71 בכלל.

בניגוד לשנים האחרונות, המסעדה האותנטית תעבור לעבוד בחודשי הקיץ הקרובים במתכונת של 7 ימים בשבוע, כולל יום ראשון (דבר שככל הנראה ישמח את האורחים הקבועים שלמדו על קיבתם שבשביל ה-פאד תאי האותנטי, המעושנת המעולה, או ה-Fried Rice  המושלם שלהם הם יצטרכו לחכות עוד קצת..). הצילומים המרהיבים בכתבה מעשה ידיו של יונתן שדה המוכשר.

בהולנד, ששלטה באינדונזיה בעבר, תוכלו למצוא את רוטב הסאטה בכל קרן רחוב
בהולנד, ששלטה באינדונזיה בעבר, תוכלו למצוא את רוטב הסאטה בכל קרן רחוב. צילום: יונתן שדה

• היישר מארץ הבוטנים והקוקוס

לכבוד המאורע המשמח, החליטה זיו משגב, השפית והבעלים המסעדה לפנק את קוראי עמקניוז באחד המתכונים הייחודיים והאותנטיים ביותר במסעדה – המתכון לרוטב סאטה.

מקורו של רוטב הסאטה, הוא באינדונזיה, ארץ הבוטנים והקוקוס, שהם גם ממרכיביו העיקריים של הרוטב. בהולנד, שבימים עברו שלטה באינדונזיה שהייתה קולוניה שלה, תוכלו למצוא את רוטב הסאטה כמעט בכל קרן רחוב, מוגש כמעט עם כל מאכל.

את הרוטב ניתן להגיש על שיפודי עוף/פרגית (מומלץ!), נתחי בקר או דגים וכו'.. יש כאלו שאפילו טובלים בו צ'יפס. ניתן לשמור את הרוטב במקרר כשבוע.

• המתכון

מצרכים (קערת רוטב/מטבל למשפחה):

קרם קוקוס – חצי פחית

מים – מצקת וחצי (אותנטי או לא?)

פפריקה מתוקה – כף מלאה

אבקת קארי צהוב – כף מלאה

סוכר חום – 3 כפות

מלח – כפית (אפשר להוסיף/להוריד לפי הטעם)

חמאת בוטנים – 3 כפות גדושות

מבעבע וטעים. רוטב הסאטה של מסעדת יקינטון
מבעבע וטעים. רוטב הסאטה של מסעדת יקינטון. צילום: יונתן שדה

אופן ההכנה:

לתוך מחבת עמוקה (אפשר גם סיר) שופכים את קרם הקוקוס ואת המים ומרתיחים על הגז.

בינתיים, לקערה בינונית בצד, מוסיפים את הפפריקה, הקארי, המלח והסוכר ומערבבים היטב עם מעט מים רותחים.

כשהמחבת רתחה, מוסיפים אליה את תכולת התבלינים שערבבנו בקערה הבינונית ומערבבים הכל היטב.

לאחר מכן, מוסיפים את חמאת הבוטנים ועל אש חזקה כל הזמן מערבבים ועוזרים לחמאת הבוטנים להתפרק ולהתאחד מחדש יחד עם שאר המרכיבים.

ממשיכים לערבב כל העת עד שלאט לאט הרוטב מצטמצם ומקבל טקסטורה קרמית, חלקה ויציבה.

טועמים (חשוב מאוד) ומתקנים תיבול עם סוגר או מלח או שניהם לפי הצורך, ויש לכם רוטב סאטה.

שיפודי עוף ברוטב סאטה לצד אורז לבן. אחת ממנות הדגל ביקינטון
שיפודי עוף ברוטב סאטה לצד אורז לבן. אחת ממנות הדגל ביקינטון. צילום: יונתן שדה

• בקיץ – פתוח גם בימי ראשון

מסעדת יקינטון, שפתוחה בימים ב'-ש' (כולל), תהיה פתוחה החל מה-1 ביולי ועד סוף חודש אוגוסט, גם בימי ראשון בין השעות 12:00 בצהריים ועד 22:30 בערב. מומלץ להזמין מקום, או להזמין Take Away בטלפון 04-6537196

המעושנת של יקינטון. מושלם!
המעושנת של יקינטון. מושלם! ועכשיו גם פתוח בימי ראשון. צילום: יונתן שדה