מי יודע איך ולמה אוזני המן? התשובה מפתיעה עם מתכון טעים

אורניתוש מקייטרינג חלבי בטור אוכל מיוחד לקראת פורים: מי מאיתנו לא אוהב אוזני המן פריכות וטעימות? יש המעדיפים את המילוי הקלאסי פרג, אחרים שוקולד ויש שיעדיפו ללא מילוי, אז מה – אתם מעדיפים? קצת לפני פורים ורגע לפני שנעבור למתכון משובח ,נעצור להבין מה מקור השם והמנהג

אורניתוש מקייטרינג חלבי
אורניתוש מקייטרינג חלבי

אוזני המן על שום מה ?
העוגיות המיוחדות לפורים נקראו במקור "כיסני פרג"(באידיש: מאן טאש) ומכאן היתה – קצרה הדרך להפיכתם ל"המן טאשן"(כיסני המן),בעברית הן קיבלו את השם "אזני – המן". הטעות נבעה מכך שאנשים הניחו שיש קשר בין המאכל המסורתי הנאכל בפורים,לבין המן הרשע מסיפור המגילה.
הסיבה האמיתית שבגללה אוכלים אזני המן היא שהן בעצם מסמלות את טבעו של נס חג הפורים. אם תקראו את הסיפור תבחינו כי ישנה שרשרת של מה שנראה כמו צירופי מקרים שהצילו את העם היהודי מהשמדה.
לא היו ניסים גלויים, אף ים לא נקרע לגזרים ולא היו מכות כמו במצרים,רק בסוף הסיפור התגלה כי אירע נס ולא תתקיים ההשמדה.
ליהודים יש נטייה למצוא לכל סוג מזון סיפור משלו, במקרה הזה מדובר באזני המן. מבחוץ, אוזן המן היא כביכול סתם בצק, הטעם האמיתי חבוי בפנים )וזה בעצם מסמל את הנס (.כולנו מכירים את הפתגם "משנכנס אדר מרבין בשמחה". – כשחשבו על שמחה לא דמיינו את הלחץ,המירוץ וההכנות של משלוחי המנות.
התסכול מתחיל בחיפוש מתכון מנצח , שלבי ההכנה לפעמים לא ברורים ו…האם יצליח לי ? אולי עדיף כבר שאקנה ?
בדיוק בגלל כל הסיבות שמניתי החלטתי להקדים מעט ולהכין אתכם לפורים !
אני כאן בשביל להראות לכם שכייף וקל להכין אוזני המן בבית! מומלץ גם לשתף את הילדים ולהפוך את ההכנה לזמן איכות!
שימו לרגע את כוס הקפה בצד ודמיינו את הריח שיתפשט לכם בבית , את תחושת הסיפוק מקולות ההנאה והחיוך המרוח על פני ילדיכם…מצליחים לדמיין ?
תתעוררו קדימה ,לעבודה!
המתכון שפיתחתי הוא קל , ללא שום צורך בקירור מקדים והתוצאה משתלמת – אוזני המן פריכות ,נימוחות ,ללא שום חומרים משמרים ואת המילוי אתם בוחרים לפי טעמכם.
ממליצה בחום להצטייד בכוסות מדידה שיתאימו לכם לכל המתכונים, ניתן להשיג בחנויות ייעודיות לכלי בית ואף בסופרים בסכום שווה לכל כיס.
ולמתכון :
200 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות
4 כוסות קמח )ניתן לשלב עם קמח כוסמין(
1 שקית אבקת אפיה
חצי כוס סוכר
רבע כוס שמן קנולה
חצי כוס מים
2 כפות מיץ לימון / שמנת חמוצה
אפשרויות מילוי :
* ממרח שוקולד או כל ממרח אהוב לוטוס,חמאת בוטנים ,חלבה וכו'.
*מתכון למילוי פרג –
150 גרם פרג טחון , 100 מ"ל חלב , גרידה מלימון אחד , 50 גרם חמאה, 100 גרם
סוכר, 50 גרם פירורי עוגיות .
מביאים לרתיחה את כל המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה )מלבד העוגיות(,מסירים
מהאש ,מוסיפים פירורים ומצננים.

אוזני המן פריכות, נימוחות ,ללא שום חומרים משמרים
אוזני המן פריכות, נימוחות ,ללא שום חומרים משמרים

אופן ההכנה :
* מניחים במעבד מזון את הקמח,אבקת האפיה, סוכר ואת החמאה .
* מעבדים עד לתערובת פירורית )כמו קוסקוס(.
* מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים בפולסים עד לאיחוד כדאי להמנע מעיבוד יתר. –
ברגע שנוצר כדור בצק במעבד מזון )ואף רגע לפני ( זה הזמן לעצור.
* מרדדים על משטח מקומח לעובי 3-4 מ"מ , קורצים עיגולים .
* מניחים במרכז כל עיגול מילוי לפי בחירתכם ומקפלים לצורת משולש.
* אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ,כ 20 דקות עד להזהבה ממש קלה.
* מצננים ,מפדרים באבקת סוכר וזוללים.
* ממליצה לשמור בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר או בהקפאה.
בהצלחה ובהנאה !
בברכת חג פורים שמח ,
אורניתוש בעלת קייטרינג חלבי, מנחת סדנאות בישול ואפייה. – 054-7872385
אורניתוש בפייסבוק