דג הברמונדי – טעים להכיר: מתכון טעים בנוסח פילה או בגריל

אוהבים דגים בצלחת? תכירו את דג הברמונדי שעשה "עלייה" לישראל, המדינה היחידה שהצליחה לגדלו ולהצליח ברבייה שלו מחוץ לאזור המוצא שלו באוסטרליה ודרום מזרח אסיה. מלבד הערך התזונתי הגבוה שלו, בשרו הלבן פשוט טעים, ועצמותיו המועטות ניתנות לשליפה בקלות ולכן הוא ידידותי גם לילדים.

תכירו את הדג החדש שהתאזרח במדינה שלנו, דכ הברמודי- אחד מהדגים הנחשבים במטבח של מדינות תאילנד, וייטנאם, מלזיה, אוסטרליה, ואחרות נוספות. מקור השם ברמונדי נגזר מהתרבות האבוריג'ינית באוסטרליה ופירושו 'דג עם קשקשים גדולים'. הוא נחשב לדג איכותי וטעים במיוחד ונהנה מביקוש גבוה מאוד בשווקי המזרח הרחוק.
בשרו של הברמונדי לבן ובעל מרקם וטעם עדינים מאוד. הוא נחשב לאחד מהדגים המשובחים הנמכרים בישראל ומכיוון שהוא משתלב היטב במגוון דרכי הכנה וטעמים, הוא הופך להיות יותר ויותר פופולרי בקרב חובבי הדגים בארץ. הדג מכיל מעט עצמות, הניתנות לשליפה בקלות, ולכן הוא ידידותי גם לילדים.
אז מה עושים איתו? אפשר על הגריל, בתנור, בסביצ'ה רעננה, או בסיר חריימה לוהטת, הכל אפשרי!
את הדג מגדלים בבריכות קיבוץ ניר דוד ומעגן מיכאל,הוא בעל ערך תזונתי ובריאותי גבוה במיוחד. מאחר והוא מכיל כמות גבוהה של חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, עשיר בחומצות אמינו ומהווה מקור מצוין לחומצות שומן מסוג אומגה 3.


[dfp name="728×90" height="728" width="90"]


• ברמונדי שלם בגריל ברוטב צ'אטני עשיר בעשבי תיבול

מצרכים:
שני דגי ברמונדי שלמים ונקיים
6  כפות שמן זית

להכנת הצ'אטני:
צרור כוסברה
חצי צרור נענע
חצי פלפל צ'ילי חריף ללא הגרעינים (ניתן לשנות את הכמות לפי הטעם ורמת החריפות הרצויה)
מיץ מלימון אחד
4  ס"מ של שורש ג'ינג'ר
4  כפות שמן זית
מלח

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-220 מעלות.
לחרוץ 3 חריצים אלכסונים לאורך כל דג, משני הצדדים.
למרוח את הדגים עם 3 כפות שמן זית ולבזוק מעט מלח ופלפל שחור.
לצלות את הדגים בתנור במשך כ-20 דקות.
בזמן שהדגים בתנור יש להכניס את מרכיבי הצ'אטני למעבד מזון (או לכלי של בלנדר מוט) ולעבד עד לקבלת רוטב חלק ואחיד במרקם של פסטו (שימו לב שלא יהיה לא נוזלי מידי). לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך.
להניח את הדג האפוי על צלחת הגשה ולצקת מהרוטב על החריצים של הדג.

פילה ברמונדי בסלסת בצל ירוק-צילום הדס ניצן

פילה ברמונדי בסלסת בצל ירוק. צילום: הדס ניצן

 

• פילה ברמונדי בליווי סלסת צ'ילי ובצל ירוק

מצרכים:
4  נתחי פילה ברמונדי עם העור
צרור בצל ירוק
2 שיני שום
4  כפות שמן זית
פלפל צ'ילי (לפי הטעם)
מלח  (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

לפרוס דק את הבצל ירוק, שום והצ'ילי
לחמם שמן זית במחבת ולטגן השום והצ'ילי במשך כ- 2 דקות, עד להזהבה קלה בלבד של השום.
להוסיף את הבצל ולטגן 2-3 דקות עד לריכוך הבצל.
להסיר מהכיריים, לתבל במעט מלח ולשמור בצד.
באותה המחבת לטגן במעט שמן את הדג תחילה כשצד העור כלפי מטה ולאחר 2-3 דקות להפוך ולטגן את הצד השני.
להעביר את הדג המוכן לצלחת ולצקת את הסלסה מעל.