בציר 66': בראסרי חדש בכפר תבור

השף רן שגיא, ממקימי מסעדת נחלים והשף-בעלים המקים של מסעדת רוטנברג – חוזר במסעדה חדשה במושבה הפסטוראלית בגליל התחתון

בציר 66' הינו בראסרי חדש השוכן במתחם יקב תבור שבכפר-תבור. בראש המסעדה עומד השף והמסעדן הוותיק רן שגיא כשלצדו – שותפו כאיד גאנם, שף שלמד וצמח במטבחו של רן. שגיא, חזר משהות בת מספר שנים בארצות הברית ולפני כחמישה חודשים פתח יחד עם שותפו את בציר 66' – מסעדת שף חדשה המשלבת בין מטבחי אגן הים התיכון, כשבבסיסה המטבח הצרפתי.
במהלך היום מוצעות עסקיות משתלמות במיוחד, ובערב לובשת המסעדה תפריט אלגנטי. בתפריט הערב תוכלו למצוא מגוון של בשרים, דגים ופירות ים, מבחר מנות צמחוניות, טבעוניות, נטולות גלוטן ומנות ילדים (תוצרת בית).
בראשונות תוכלו למצוא מנות כגון: "שרימפס פלאפל" – שרימפס בציפוי פלאפל מוגש בטחינה ירוקה וסלסה (31 ₪), "קציצות שוודיות" – קציצות בקר וירקות, מטוגנות ואפויות, מוגשות ברוטב איולי (38 ₪), חציל קלוי – עדשים ירוקות בטחינה, סויה וג'ינג'ר מוגשות ע"ג חציל קלוי (31 ₪), סלט סלק חמוץ מתוק – סלק, תפוח עץ, עלים ירוקים, גבינת רוקפור ושקדים קלויים בוינגרט סויה (35 ₪) ועוד.

פורל בשמנת. גלעד הר-שלג
מנת 'גים מעוררת תיאבון- פורל בשמנת

בעיקריות: קבב עדשים שחורות ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה מוגש ע"ג אורז לבן (55 ₪) עוף בקרם סויה – חזה עוף וירקות צרובים במחבת ברוטב טריאקי ונגיעת שמנת, מוגש ע"ג אורז לבן (62 ₪), פילה ברמונדי ושרימפס – ברמונדי ושרימפס צרובים במחבת, מוגשים ע"ג ריזוטו וקרם לימון עדין (89 ₪), בריסקט טריאקי  – נתח בקר בצלייה איטית מוגש ברוטב טריאקי ופירה תפו"א (75 ₪) ועוד..

סלט סלק חמוץ מתוק. לעד הר-שלג
סלט סלק חמוץ מתוק

התפריט מציע מגוון פסטות ובהן פסטה ליונז' – פסטה ברטטוי קישואים ונענע מעוטרת גבינה בולגרית  (55 ₪), ראגו בקר – נתחי בקר וירקות בציר בקר מוסמך (גרייבי) מוגשים ע"ג פסטה (65 ₪), פסטה פירות ים  – פסטה, שרימפס, מולים וקלמרי מוקפצים עם ירקות העונה ברוטב רוזה (75 ₪). במהלך השבוע מוצעות במקום ארוחות עסקיות.

מנת קינוח מיוחדת- סמיפרדו ברולה פירות יער. צילום: גלעד הר-שלג.
מנת קינוח מיוחדת- סמיפרדו ברולה פירות יער

עסקיות צהריים – בימי שני-שישי בין השעות 12:00-16:00, שמחירן נע בין 55 ₪ ל- 75 ₪ לסועד, עסקיות ערב – בימים שני-חמישי החל מהשעה 16:00, ארוחות מלאות ב- 120 ₪ לאדם ובתיאום מראש ניתן להזמין ארוחת שף, שתכלול 5 מנות ממוחו הקודח של השף, בעלות של 160 ₪ לסועד (מינימום שניים).