קינוח משפחתי טעים לשבת: מה דעתכם על טארט פירות מהיר וקל להכנה

לבשל בימי הקורונה עם הילדים יכול להתגלות כפעיות מהנה מאוד, השף שי לוינשטיין – מבית המלון "הגושרים מלון בטבע", התגייס למשימה והעניק לכם מתכון קל להכנה עם חומרים שנמצאים במזווה. תיהנו. צילום

גם בימי הקורונה מומלץ לא לוותר על קינוחים טעימים שאפשר להכין בבית, וגם לנצל את קופסאות השימורים שבמזווה. השף שי לוינשטיין  מבית המלון  "הגושרים מלון בטבע". קבלו מתכון לטארט פירות מקופסאות שימורים- תותים, אפרסק, ליצ'י, דובדבנים, אגסים, תפוחים ואננס.

• להכנת בצק פריך

מצרכים:

500 גרם קמח

50 גרם שקד טחון

270 גרם חמאה

2 ביצים

160 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

אופן הכנה

מקציפים חמאה ואבקת סוכר (לגרד מדי פעם את החמאה מדפנות הקערה) במיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים בהדרגה את הביצים. מוסיפים את השקד הטחון ולבסוף  את הקמח (את הקמח מוסיפים בשתי פעימות, חצי מהכמות בכל פעם) מניחים את הבצק במקרר למשך שעתיים.

מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ״מ, מהדקים לתבנית, מכניסים למקפיא להקפאה מלאה.

אפייה: ישירות מהמקפיא מכניסים את הבצק הקפוא לתנור שחומם לטמפרטורה של  165 מעלות לכ- 20 דקות עד להזהבה.


פירות בשימורים

• להכנת קרם פאטיסייר 

(זה רק נשמע מסובך)

מצרכים:

560 מל' חלב

100 גרם חלמונים

110 גרם סוכר

60 גרם קורנפלור 

1 גרידה ממקל ווניל 

60 גרם חמאה

אופן הכנה:

מרתיחים בסיר חלב ווניל, במקביל מערבבים בקערה חלמונים, סוכר, קורנפלור.

שהתערובת מגיעה לרתיחה, עושים השוואת טמפרטורות עם מסת החלמונים (יוצקים שליש מהנוזל החם למסת החלמונים תוך ערבוב נמרץ, עם מטרפה ויוצקים ליתרת הנוזל החם, ממשיכים באופן תמידי לערבב)

מבשלים כדקה תוך ערבוב עם מטרפה בחום בינוני, עד לאחר הבעבוע.

מצננים את הקרם במיקסר עם וו גיטרה או מכסים בניילון נצמד שנוגע בקרם.

כשהקרם מצונן מוסיפים את החמאה וטוחנים בבלנדר מוט.

ממלאים את הטארט האפוי בקרם, ומעטרים בפירות מקופסאות השימורים- תותים, אפרסק, ליצ'י, דובדבנים, אגסים, תפוחים ואננס.

אפשר להבריש את הפירות בחומר לזיגוג או בריבת משמש, מומלץ לקרר לפני הגשה

תיהנו

אוהבים דגים? קפצו למפגש הדייגים בנמל עין גב

|