מתכון בריאות לפוקצ'ה איטלקית(מזונות)

קבלו מתכון לפיצה איטלקית(מזונות) מאת ניצה הלוי

חומרים:

1 קג קמח כוסמין מלא 70% טאוברד
כף וחצי שמרים יבשים
1.5 כוסות מים
2 כוסות מיץ תפוחים סחוט טבעי (אפשר להמיר במים אם לא רוצים בצק שברכתו 'מזונות')
חצי כוס שמן זית כתית טהור

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 200 מעלות
מכניסים את קמח הכוסמין, השמרים, המים, מיץ התפוזים/מים לקערת מיקסר ולשים לישה איטית 6 דק' במיקסר, מוסיפים כף וחצי מלח הימלאיה + 2 כפות מים.
לאחר מיכן לשים לישה מהירה 7 דק' במיקסר.
משאירים את הבצק למנוחה בקערת המיקסר מכוסה לכ-10 דק'.
חותכים לצורות ומסדרים בתבנית.
מושחים את הבצק בשמן זית בנדיבות ומעטרים בזיתים, ירקות (ללחוץ לתוך הבצק) מלח ועשבי תיבול.
מתפיחים את הבצק המכוסה עד שיכפיל את נפחו.
מכניסים לתנור ואופים בבטמפ' 180 עד שהפוקצ'ה מזהיבה.

בתיאבון
ניצה הלוי

בראש השנה: כמה ק"ג רימונים, תפוחים, דגים, ובשר אכלתם החג?

|