מיזם קולינארי ייחודי בויצו ניר העמק: בניית תפריט למסעדת קונספט

"יצרנו חגיגה קולינרית בכיתה וכולם נהנו מהאוכל הטעים, כך שלתלמידים היה בונוס בקצה הדרך", אומרים בניר העמק

במסגרת פרויקט הסיום שלהם, קיבלו תלמידי כיתה י'8 הלומדים במסלול תזונה בכפר הנוער ויצו ניר העמק, משימה ייחודית במסגרתה הם יבנו תפריט ל'מסעדת קונספט', כלומר: מסעדה שמתמקדת בתחום מסוים של אנשים המגיעים אליה. הכיתה התחלקה לקבוצות וכל אחת מהן עבדה על סוג אחר של מסעדה. בין היתר הרכיבו התלמידים תפריטים למסעדה המיועדת לטבעוניים, לכאלו הרגישים לגלוטן, לאנשים המעוניינים לרדת במשקל וכן מסעדה שמתמחה במזון לאנשים שרוצים להעלות את מסת השריר. "זה מיזם נפלא לדעתי. זאת המחשה בפועל של מה שאנחנו לומדים", תיארה שירי מעוז המורה לתזונה, את התהליך שעברו. "התלמידים נדרשו לחקור מה עומד מאחורי הדרישה של קונספט המסעדה, מה למשל מותר לאורחים לאכול ומה אסור, איזה ערכים תזונתיים הם צריכים להשלים כתוצאה ממחסור ברכיב מסוים ועוד". את העבודה הם ביססו על הידע שצברו במהלך השנה וכאמור, בסיומה הם 'בנו' מסעדה לתפארת. בסיום הוצגו התפריטים שלוו בהכנת מנה לדוגמה מתוך התפריט. "יצרנו חגיגה קולינרית בכיתה וכולם נהנו מהאוכל הטעים, כך שלתלמידים היה בונוס בקצה הדרך", סיכמה שירי ושיבחה את ההשקעה הרבה של הילדים.

עמק יזרעאל: שנת הלימודים נפתחה בחגיגיות ב- 100 מוסדות החינוך

|

עמל עמק חרוד: שכבת יב' נשלחה הביתה בפתיחת שנת הלימודים

|