חוגגים שבועות עם מנה שתפתיע את האורחים

חולקת מתכון לחג השבועות עשיר בטעמים וקל להכנה – לזניה וגבינות. צילום: יח"צ

• מרכיבים

500 מ"ל רוטב בשמל וירג'יליו VIRGILIO
1/4 כפית תבלין אגוז מוסקט
רוטב עגבניות:
400 גר' עגבניות מרוסקות Ortolina
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול
2 שיני שום
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית תבלין אורגנו יבש

• תערובת גבינות

100 גרם גבינת מוצרלה
100 גרם גבינת אמנטל צרפתי Paysan Breton
100 גרם פרמז'נו רג'אנו VIRGILIO
חבילת פסטה ללזניה גראפאלו GAROFALO

• אופן הכנה

רוטב עגבניות: לטגן בצל בשמן זית עד להזהבה, להוסיף שיני שום חתוכים גס ולטגן עוד דקה. להוסיף את שאר מרכיבי רוטב העגבניות, לערבב ולתת להתבשל יחד עד לאיחוד טעמים באש נמוכה כ-20 דקות, לערבב מידי פעם.
את רוטב בשמל וירג'יליו יש לערבב היטב בקערה יחד עם תבלין המוסקט.
תערובת גבינות: יש לגרד את כל הגבינות ולערבב לתערובת אחת אחידה.
בתבנית רחבה לסדר את המרכיבים לפי הסדר הבא:
שכבת רוטב עגבניות, שכבת דפי לזניה, שכבת רוטב עגבניות, שכבת בשמל, שכבת תערובת גבינות. לחזור על הפעולה עד מסיימים עם שכבה אחרונה בתערובת גבינות.
להכניס מכוסה בנייר אפיה לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות, לאחר כחצי שעה, להוריד כיסוי ולהמשיך באפיה עוד כ-15 דקות עד השחמה.

מתכון טבעי לחג השבועות: כרובית ברוטב קשיו

|