"מהפכה במטבח", "מאסטר שף", "משחקי השף", "קרב סכינים", אלה הן חלק מצומצם מריאיליטי הקולינאריה שהשתלטו על המסך שלנו במרוצת השנים האחרונות. אם בעבר נאלצנו לנדוד לערוץ נישתי בכדי לצפות ב"להטוטים" של השפים המובילים בגלובוס, היום תתקלו בכל זפזופ אקראי בתוכנית אוכל עם המנות הכי מעודכנות ושוות, ובעוד סצנות של אפיית עוגות עתירות קלוריות ותבשיל בריאות טרנדי.
ההשתלטות הזו על מרקע הטלוויזיה שלכם וכמובן גם על הרשתות החברתיות היא פועל יוצא של התפתחות עולם הקולינאריה, האפייה וכמובן הבישול. בעשור הקודם הסתפקנו בהכנת אוכל כצורך קיומי נדרש, אבל התמונה היום שונה אלפי מונים. תהליך הכנת האוכל והאפייה הפך בעידן הנוכחי לתחביב של ממש ולא רק בקרב נשים.
סביר להניח שתמצאו היום בכל בית ממוצע בישראל סכינים ממותגים ואיכותיים, סירים מיוחדים, פרודוקטים ייחודיים וכן אקססוריז' המותאמים לאפייה, בישול, טיגון, אידוי וכל צורך אחר.
רבים מחובבי הקוליאנריה בעפולה והעמקים שחולמים בלילה על הופעה מול חיים כהן ומיכל אנסקי מתחדשים ומשתדרגים בכלים ואביזרים משלימים בשף סטור, המקדש של חובבי וחובבות האפייה של עמק יזרעאל ששוכן כבר 13 שנה באזור התעשייה בעפולה- בבניין משרד הפנים. הלקוחות מגיעים לחנות כדרך קבע בכדי לשמוע מה חדש מהבעלים מיקי קונס, לרכוש את הציוד החדיש ביותר, לשמוע טיפים בנושא אפייה ובישול, להחליף מתכונים, להתחדש בכלים איכותיים וייחודים וכאמור להתעדכן בבשורות האחרונות בתחום.
השבוע, חשפה בפנינו מיקי כמה וכמה פריטים ואקססוריז ייחודים שיקלו עליכם את המלאכה.
1. סוחט לימונים ידני וסוחט מקצועי: לדברי מיקי היום כבר אין צורך לנהל "דו קרב" מול הלימון בכדי לסחוט עוד כמה טיפות. בסוחט הלימונים של "פרש-פורס", כל לחיצה קלה תניב לכם מקסימום כוח והכי חשוב, המון המון מיץ לימון טרי, רענן וחמצמץ. מדובר בסוחט יצוק ומקצועי לכל מטבח ולכל שימוש.
2. – (חותך ספירלי): חותך בצורה מעגלית ספגטי מסולסל. מתאים לבטטה, קישואים, סלק, גזר ומעשיר את הסלט, גם בריאותית וגם אסתטית.
3. חותך בננות לפרוסות. מיועד לעוגות ולסלט פירות.
4. מספרים לירקות: לחיתוך מהיר, מדויק ומוקפד.
5. תחתית מתקפלת לסיר חם במגוון צבעים. פרקטי, שימושי ונוח.
6. סכין חותכת עם מגש חיתוך ישר לסיר. ניתן לפרק ולהשחיז בקלות.
7. פומפיית אצבע לקליפת הדרים. עם קופסת איסוף אישית.