קולינרי: מפגש צמרת איטלקי לבנוני בגליל

אירוע חד פעמי בצפון, ביום חמישי הקרוב, שני שפים ייחודיים יפגשו ויבשלו יחדיו לקראת הסתיו, ארוחה שתורכב מחומרי גלם גליליים עונתיים, השף מנא שטורם מ"קמפנלו" שגריר האוכל האיטלקי מגיע למסעדה הים תיכונית מזרחית לבנונית – "מגדלנה" של השף יוסף (זוזו) חנא, את הארוחה המסקרנת ילוו יינות יקב גליל היוקרתיים.

השבוע לקראת בואו של הסתיו, יתקיים ביום ה' הקרוב(08/10) במסעדת "מגדלנה" המשקיפה לכנרת, מפגש צמרת בו יחברו יחדיו באירוע חד פעמי, שני השפים הנחשבים יוסף (זוזו) חנא מהמסעדות תנורין ומגדלנה, ומנה שטרום ממסעדת "קמפנלו" שיבשלו ביחד מנות לתפריט ייחודי.
מסעדת מגדלנה ממוקמת במושבה מגדל, בארוע ישתתף שגריר איטליה בישראל לואיג'י מאטיולו.

יינות יקב גליל המובחרים ילוו את הארוחה לכל אורך שלביה
יינות יקב גליל המובחרים ילוו את הארוחה לכל אורך שלביה

את הארוחה נבחרו ללוות יינות יקב הרי גליל, יקב ציורי השוכן בין כרמיו, ביראון ומפיק יינות משובחים שיש בהן שילוב מאפיינים ייחודיים של הרי הגליל העליון.

בישול השניים יחדיו חנא את שטורם, מעלה סקרנות גדולה לנוכח השילוב המעניין של המטבח הלבנוני והים תיכוני לבין הבישול האיטלקי כשמרכיבי הארוחה ישמשו חומרי גלם גליליים עונתיים.

מסעדת מגדלנה
מסעדת מגדלנה בצומת מגדל

 

מסעדת מגדלנה והשף שלה יוסף (זוזו) חנא  מציעים קונספט חדש לעולם המסעדות המזרחיות ומטבח גלילי מעודן, עם נגיעות לבנוניות וים תיכוניות. התפריט מתבסס על חומרי גלם ועשבי תיבול עונתיים, דגים טריים ושילוב בין טכניקות בישול מסורתיות לצד חדשות.

 

מסעדת קמפנלו עם השף ומנה שטרום מימין
מסעדת קמפנלו בתל אביב עם השף ומנה שטרום מימין

מסעדת קמפנלו בתל אביב עם  שף מנה שטרום, חרטו על דגלם, את הסיסמה "אוכל איטלקי אמיתי". בקמפנלו – בית קפה מסעדה, מגישים ארוחות בוקר נפלאות, קפה איטלקי משובח, ארוחות עסקיות משתלמות במיוחד וארוחות ערב הכוללות: פיצות, פסטות ועוד מעדנים איטלקיים.

 

• אז מה הולך להיות?

הארוחה תפתח בקבלת פנים – "אפריטיבו"  – ארוחת לפנות ערב במרפסת המסעדה המשקיפה על הכנרת, שתוגש בליווי  יינות אביבים 2014 הקלילים בצבע זהוב והגליל אלון 2012 האדום הכבד יותר.

לצידם יוגשו מהטאבון מגוון פיצטות, כגון: לחמאג׳ון ארמני, ביאנקה, תאנים גוגונזולה, אגוזים ועלי רוקט, מוצרלה ועגבניות לחות ובזיליקום, ברוסקטה מחמרא, ארנצ'יני – פלאפל איטלקי וסלט פריקי.

צלעות טלה הטריות שנצרבו קלות על הפלנצ'ה
צלעות טלה הטריות שנצרבו קלות על הפלנצ'ה, בארוחה הצלעות יוגשו עם פריקי ירוק

• לאחר קבלת הפנים

יוגש סביב השולחנות תפריט איטלקי – גלילי. כשלפתיחה תוגש מנה אישית של שלישיית "קרודו"- בשר, דגים וירקות גליליים, טבולי נאיה עם בשר אדום, טרטר דג ים לבן וסלט זוקיני ירוק בליווי יין גליל ברברה 2012 האדום הקליל.
לאחר מכן יוגשו למרכז השולחן פסטה פפרדלה עם קלמרי סגול, זיתים ירוקים מהכפר, ריקוטה פרסקה ולימון, רביולי במילוי גבינות גליליות בעגבניות ומרווה, ריזוטו אקוורלו עם לוקוס, דלעת ועשבי בר, צלעות טלה עם פריקי ירוק וסלט עלים ירוק בליווי יין  אדום נוסף וזני מסדרת הדגל מירון 2011.
ולסיום הארוחה, הקינוחים המפתיעים יוגשו בליווי יין אדום גם הוא מסדרת הדגל של יקב הרי גליל, יראון מגנום מבציר 2009.

מחיר הארוחה- 250 ₪ לאדם (כולל יין חופשי לאורך כל הערב)
.
מספר המקומות מוגבל. יש להזמין מקום מראש.
להזמנות – מסעדת "מגדלנה" – 04-6730064

עצמאות בעפולה: כך ייראו חגיגות ה-76 למדינה בעיר

|

עברנו את פרעה, נעבור גם את זה?

|

מנגלים ורמקולים מחוץ לתחום: הפנים החדשות של הסחנה

|