על האש: מתכון משפחתי לקבב חלומי

לקראת יום העצמאות ה- 70 של המדינה, ניאות אריאל חתן מקצבית "שני- בעיקר בשר" בעפולה, לשתף אותנו במרכיבי הקאבאב המפורסם שלו.

קרניבורים? אם לא הזדמנתם עדיין לקצבית "שני בעיקר בשר" בעפולה, זה הזמן! המקום ממוקם באזור התעשייה עם מקומות חנייה לרוב, ואת פניכם יקבלו קצבים אדיבים ומקצועיים, וטרינה נקייה עם מבחר גדול של חלקי בשר טריים, שפשוט בא לך לקחת ולזרוק על האש ולהתמכר לניחוח הצלייה ולטעם הבשר. מבחר ענק של תבלינים ועוד. אבל הסוד הגדול של המקום עובר מפה לאוזן בעמק מאז פתיחתו, קציצות קבאב מתערובת מיוחדת שטעמן פשוט נהדר. אזהרה! קציצות הקבאב המיוחדות של הקצביה, נחטפות מיד עם הגעתן, לכן מומלץ להזמינן מראש. את תערובת הקבאב,מכינים בעיקר לקראת החגים ומידי פעם בימי שישי.

צוות קצבית "שני בעיקר בשר"
צוות קצבית "שני בעיקר בשר"

על הכנתה של התערובת אחראית אמו של אריאל חתן, בעל הקצביה, שמכינה את קציצות לפי מתכון משפחתי סודי שנשמר בקנאות גדולה. לרגל יום העצמאות הסכים אריאל לשתף את גולשי עמקניוז במרכיבי המתכון.

תערובת קבאב
תערובת קבאב. המחשה אתר פליקר

תערובת הקבאב המיוחדת של "שני- העיקר בשר"

• מתכון קבאב ל- 16 קציצות

מרכיבים:

1- ק"ג בשר צלעות בקר טרי וטחון

שומן בקר או ליה(כבש) בין לפי הטעם(בין 100 גר' ל- 200 גר')

2 – ראש בצל בינוני קצוץ

חופן סלרי קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

בהרט לקציצות לפי הטעם

כף פפריקה מתוקה(לא גדושה)

אופן ההכנה:
לערב את המרכיבים, ערבוב יסודי עם שומן הבקר או הליה, לאחר מיכן להוסיף את הבצל הקצוץ והסלרי והפטרוזיליה הקצוצים.
להוסיף את התבלינים ולערבב, ולצלות על האש.

כתובת הקצביה: המלאכה 27 עפולה
טלפון:  04-6771588