פסטיבל 'טעמים בעמקים' ה-15 נפתח- בואו ליהנות

במוזיאון העמק ביפעת נערך אירוע הפתיחה של פסטיבל "טעמים בעמקים". באירוע השתתפו ראשי רשויות, מסעדנים, ייננים ומוזמנים. מנהל מפ"ק בקק"ל, ששותפה לפסטיבל כבר 10 שנים, ירון אוחיון אמר באירוע: "תפקדנו לעזור ולעשות טוב למען הפריפריה והתושבים"

פסטיבל 'טעמים בעמקים' המתקיים זו השנה ה-15 ברציפות נפתח השבוע באירוע חגיגי במוזיאון העמק בקיבוץ יפעת בהשתתפות כלל השותפים קרן קימת לישראל, רשות ניקוז ונחלים קישון, ראשי הרשויות עמק יזרעאל, יקנעם, מגדל העמק ורמת ישי, מסעדנים וייננים, וכן בנוכחות אורחים רבים. האירוע החגיגי היה אות הפתיחה למגוון אירועים שיתקיימו בשבועיים הקרובים. באירוע הפתיחה, בין המיצגים מראשית ההתיישבות , נפתחו דוכני הסעדה של 10 המסעדות המשתתפות בפסטיבל, לצד טעימות מיקבים מקומיים והרכבים מוזיקליים. במהלך ימי הפסטיבל יערכו אירועים קולינריים ותרבותיים במסעדות, שווקים חקלאיים, תחרות בישול בקניון G יקנעם , טיולים מודרכים ופעילות לאורך נחלי ציפורי והקישון. אירוע הנעילה יתקיים ברמת ישי.
במהלך הפסטיבל יוכלו המשתתפים ליהנות מטיולים מודרכים ע"י קק"ל ללא תשלום בנחל ציפורי שליד מעין הסוסים בכעביה, באירוע טעמים במגדל העמק, בשביל הרקפות וביער בלפור. מנהל מפ"ק (מינהל פיתוח הקרקע) בקק"ל ירון אוחיון ברך את הנוכחים באירוע ואמר: "קק"ל שמחה להיות שותפה לאירוע זה. אנחנו תומכים בפסטיבל כבר 10 שנים ונהנים מהפריחה ועידוד הפעילויות שהוא מאשר בצפון. קק״ל שמה לה למטרה לחזק את הפריפריה הצפונית, וגם הדרומית, ולאפשר לכל אזרח לקבל את מגוון השירותים, גם התרבותיים והקולינארים, בצפון, כפי שהם קיימים במרכז הארץ. קק"ל נמצאת בעשייתה בכל פינה בעמק, כל ראש רשות באזור מרגיש טוב את פעילותנו, כי תפקדנו הוא לעזור, ולעשות את הדברים הטובים למען הפריפריה ותושביה".
יוזמת ומארגנת הפסטיבל רקפת עברי אמרה באירוע הפתיחה: "הפסטיבל עוסק בשיתופי פעולה שמובילים לצמיחה ושגשוג במרחב העמקים. הוא מייצר שיתופי פעולה בין הרשויות במרחב, המסעדות, היקבים ומרכזי המבקרים. אנחנו מייחדים ומאחדים את המרחב לצמיחה ושגשוג ומציגים את הפנים היפות של מרחב העמקים".