• מצרכים ל-8 מנות
1. בצל לבן, קלוף
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
2 זוקיני ירוקים או קישואים
3/4 כוס אפונה עדינה, מופשרת
1 ו-1/2 כוסות ברילה פסטה סטלינה (צורת כוכבים)
3 כוסות מים רותחים או ציר ירקות רותח
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת דק
מלח ופלפל שחור
• להגשה
גבינת פרמזן מגורדת דק
[dfp name="728×90" height="728" width="90"]
• אופן הכנה
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
בסיר רחב ממיסים חמאה ושמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
חותכים את הקישואים לקוביות בגודל 1 ס"מ ומוסיפים. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
מוסיפים פסטה כוכבים, אפונה עדינה וציר ירקות רותח/ מים רותחים ומערבבים.
מבשלים על אש קטנה עד שהפתיתים רכים.
מוסיפים 1/2 כוס גבינת פרמזן ומערבבים היטב עד שהיא נמסה.
מעבירים לקערת הגשה, מגרדים מעל גבינת פרמזן ומגישים חם.