מסוכן: מתי בפעם האחרונה בדקתם את תוקף בשר העוף שקניתם?

נתפס 400 קילו עופות פגי תוקף לפני מכירה, עוד נתפסו בשר בקר קפוא וטרי שנשחטו בשחיטה שחורה

בתוך שבוע, מפקחי היחידה המרכזית לחקירות ואכיפה (פיצו"ח) במשרד החקלאות סיכלו חמישה ניסיונות לשיווק בשר ותוצרת חקלאית שאינם תחת פיקוח ועלולים להוות סכנה לבריאות הצרכן.
במסגרת זו המפקחים ניסיון להברחת כ-2 טון של עלי גפן שהוברחו מהשטחים, ללא כל פיקוח, ויועדו למכירה. כמו כן, מפקחי משרד החקלאות סיכלו חמישה ניסיונות נוספים לשיווק של כ- 1.3 טון בשר בקר שנשחט בשחיטה שחורה וללא כל פיקוח בצפון הארץ. באחד המקרים, במהלך ביקורת שגרתית, נתפסו 400 ק"ג של עופות פגי תוקף שיועדו לשיווק באזור הצפון.


[dfp name="728×90" height="728" width="90"]


בשני מקרים שונים בערים נצרת וטמרה נתפסו כ- 300 ק"ג בשר בקר קפוא וכ-250 ק"ג בשר בקר טרי (בהתאמה) שהובאו משחיטה שחורה. בעל הקצביה, הממוקמת בלב העיר טמרה נחקר והבשרים הועברו להשמדה.
במקרה נוסף שאירע במהלך סיור שגרתי באזור צומת יגור, נמצאו ברכב כ-30 קרטונים ובהם כ-600 ק"ג בשר קפוא ממקור לא ידוע. הבשר שנמצא הועבר להשמדה. כמו כן, במהלך ביקורת שגרתית של מפקחי משרד החקלאות בעיר נצרת, נתפסו כ-400 ק"ג עופות שיועדו למכירה אך נמצא כי חלף תאריך תפוגתם.
רואי קליגר, מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות: "אנשי המקצוע במשרד החקלאות פועלים באופן מתמיד כדי למנוע ניסיונות לשיווק מוצרים שאינם תחת הפיקוח הראוי".

מנגלים ורמקולים מחוץ לתחום: הפנים החדשות של הסחנה

|

כתב אישום יוגש בגין רצח בת 48 מעפולה

|