בננה שוקולד צ'יפס: עוגת ט"ו בשבט ללא גלוטן

בצד צלחת הפירות היבשים המסורתית, נמלא הבית בחג האילנות ניחוחות של מאפי פרי עמוסי כל טוב.
מאפיית בר-אל מבית "אשבל מזון פונקציונלי", המתמחה במזון נטול גלוטן עבור חולי צליאק, רגישים לגלוטן ושומרי הבריאות, מציעה מתכון מקסים ומפנק לכבוד ט"ו בשבט, חג האילנות: עוגת בננה שוקולד צ'יפס ללא גלוטן. את הבסיס לעוגה הממלאת את הבית בריח בננה משכר, מהווה קמח בר-אל רב תכליתי. בתיאבון…..

• מצרכים:

3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם)
1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)
3/4 כוס שמן (150 מ"ל)
3 בננות גדולות, מרוסקות במזלג
3 ביצים בטמפרטורת החדר
כפית קינמון
כפית תמצית וניל
קורט מלח
1.5 כוס קמח בר-אל רב תכליתי (210 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה (6 גרם)
כוס שוקולד צ'יפס / מטבעות (150 גרם)
לציפוי:
כפיות אבקת קינמון פלוס כף סוכר חום (אפשר גם לבן) מעורבבים יחד

• אופן ההכנה:

1. . בקערה שמים את הסוכר הלבן, הסוכר החום והשמן וטורפים
2. . מוסיפים את הביצים אחת אחת, את הקינמון, תמצית וניל והמלח וממשיכים לטרוף לתערובת אחידה.
3. . מוסיפים את מחית הבננות שריסקנו. וטורפים היטב.
4. . בקערה נפרדת שמים את הקמח בר אל ובעזרת מטרפה מערבבים על מנת לנפות את הקמח. בסיום, שופכים לקערה.
5. . מוסיפים את אבקת האפייה והשוקולד צ'יפס ומערבבים בעזרת מרית עד שהתערובת אחידה.
6. . מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומפזרים מעל מעט את תערובת הקינמון והסוכר.
7. . מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ל- 30-35 דקות.

אשבל מתמקדת ברכיבי מזון פונקציונלי – מזון בעל השפעה בריאותית מעבר לערכיו התזונתיים. לאחרונה מזגה אליה את מאפיית בר-אל, הידועה בייצור מאפים נטולי גלוטן, שפתחה בעקבות הליך המיזוג, מאפייה חדשה בהשקעה של מעל ל- 2 מיליון שקלים.