בישול: מתכון כוסות אישיות לחג

תפוחים בקרמל ,מוס דבש ורוטב רימונים פינוק אישי ועשיר במראה צבעוני, פתיחה מצוינת לשנה מתוקה. באדיבות השף קונדיטור בני פרי ל- 'אסם' סטיילינג (כולל הכנה)- עמית פרבר צילום: דניאל לילה

• הקינוח מורכב מארבע שכבות

בתחילה נכין רוטב רימונים

מצרכים

  • כוסות שקופות
  • כוס מיץ רימונים (מיץ טבעי)|
  •  כף קורנפלור מעורבבת ברבע כוס מים

אופן ההכנה

מרתיחים את מיץ הרימונים. כאשר המיץ מבעבע מוסיפים את המים עם הקורנפלור, מערבבים ומקררים.

 

לאחר מכן נכין תפוח בקרמל ודבש

מצרכים:

.• 4 תפוחים מזן ״פינק ליידי״ חתוכים לקוביות קטנות

• מיץ מלימון אחד

• 3 כפות דבש

¼ כפית אבקת קינמון

אופן הכנה:

מחממים מחבת על אש בינונית, מוספים את כל המרכיבים ומערבבים בעדינות עד להתרככות התפוחים וצמצום הנוזלים. פירורים

• 200 גרם פתי בר קרמל אסם

• 25 גרם חמאה מומסת

מרסקים את הפתי בר קרמל (ניתן לרסק במעבד מזון) . שמים בקערה בינונית את פירורי הפתי בר והחמאה המומסת ומערבבים היטב.

השלב הבא נכין את קרם הדבש

מצרכים

• 2 מכלים שמנת מתוקה ( 500 מ"ל)

• חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל אסם

• ½ כוס ( 75 גרם דבש)

• גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה

מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג ואת הדבש עד לקבלת קציפה יציבה וחלקה. מוסיפים את השמנת החמוצה בתנועות קיפול.
מכניסים את הקרם לשקית זילוף.

סיום

1. מסדרים את הכוסות על מגש.

2. ממלאים שליש כוס בתערובת פירורי הפתי בר.

3. מזליפים את קרם הדבש מעל שכבת הפירורים.

4. מוזגים בעזרת כפית את תערובת התפוחים בקרמל.

5. מוזגים את רוטב הרימונים.

6. מזליפים בשנית את קרם הדבש.

7. מקשטים בפירורי פתי בר.